Europos pirmenybių finale berniukas atstovavo Lietuvai tarptautinėje programoje „Į stadioną – su žvaigžde!“, kurios metu mažieji futbolo sirgaliai iš visos Europos lydėjo žaidėjus į čempionato rungtynes.

Kartu su jaunuoju Lietuvos atstovu į finalo rungtynių aikštę žengė ir mažieji futbolo aistruoliai iš kaimyninių Latvijos bei Estijos, taip pat Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Šveicarijos ir kitų žemyno šalių. Latvijos atstovas į stadioną palydėjo Prancūzijos rinktinės žaidėją Moussa Sissoko, Estijos – Portugalijos rinktinės gynėją Pepę.

Galimybę dalyvauti baigiamosiose čempionato rungtynėse, kurias po pratęsimo 1:0 laimėjo portugalai, ir į jų aikštę lydėti vieną iš EURO 2016 finalo žaidėjų K. Ambrusevičius iškovojo balandį vykusioje programos „Į stadioną – su žvaigžde!“ atrankoje, kurią organizuoja restoranų tinklas „McDonald's“.

Visos kelionės Prancūzijoje metu mažąjį futbolo aistruolį lydėjo jo tėtis Viačeslavas Ambrusevičius. Be galimybės į stadioną palydėti futbolo žvaigždes, jiems įteikti bilietai gyvai stebėti finalo rungtynes.

Beje, C. Soaresas aikštėje nebuvo nepastebimas: 34 min. jis atkeršijo Cristiano Ronaldo skriaudikui Dimitri Payet, už pražangą prieš kurį buvo nubaustas geltona kortele.

Futbolo žaidėjų palydėtuves į didžiausių šio sporto renginių stadionus restoranų tinklas „McDonald's“ organizuoja jau beveik 15 metų. Per visus šiuos metus tarptautinės programos „Į stadioną – su žvaigžde!“ dėka į Europos ir pasaulio futbolo čempionatus išvyko beveik 4 tūkst. 6-10 metų amžiaus vaikų iš viso pasaulio.

Lietuvoje ši programa pradėta įgyvendinti 2008 metų. Nuo to laiko į Europos ir pasaulio futbolo čempionatus, įskaitant ir šiųmetį EURO 2016, išvyko 6 Lietuvos atstovai. Jie atstovavo savo šalį ne tik Prancūzijoje, bet ir Brazilijoje, Pietų Afrikos Respublikoje, Ukrainoje, Austrijoje ir Šveicarijoje.
Večiaslavas ir Kirilas Ambrusevičiai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)