Po nesėkmingo pirmo turo Maskvoje (Rusija), kur Lietuvos rinktinė liko 12-oje vietoje, mūsiškiams yra būtina iškovoti bent keletą pergalių, kad būtų tęsiama kova dėl išlikimo tarp stipriausių Senojo žemyno ekipų.

Lietuvos rinktinę treniruojantis pietų afrikietis Vuyo Zangqa Anglijoje tikisi geresnio žaidimo, o komandos sudėtyje yra nemažai pasikeitimų. Vietoje traumą patyrusio Nerijaus Mačiulio Ekseteryje žais Kęstutis Marcišauskas, o vietoje tobulėjimo treniruotėse neparodžiusių Edmundo Akulos ir Kasparo Krasausko žais iš Švedijos atvykęs Gediminas Liutkus ir PAR sportuojantis Alanas Alasauskis.

V. Zangqa atsisakė ir Luko Šinkūno paslaugų. Jį pakeis Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinis Arnas Urbonas. Po traumos į rinktinę sugrįžo Žygimantas Radžius.

Turnyrą Ekseteryje Lietuvos rinktinė pradės šeštadienį kovomis A grupėje. Pirmame susitikime 13 val. 30 min. lietuviai žais su pirmo etapo nugalėtoja Rusijos rinktine, vėliau lauks akistatos su Gruzijos regbininkais ir kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes iškovojusiais ispanais.

Į ketvirtfinalį pateks po dvi stipriausias trijų grupių ekipas ir dar dvi geriausios trečias vietas užimsiančios komandos.

Turnyrą Anglijoje transliuos „Sky Sports“ televizija, taip pat visas rungtynes bus galima stebėti internete rugbyeurope.tv.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Justinas Vasiliauskas (kapitonas), Domantas Tautkus, Žygimantas Radžius, Domantas Bagužis, Eimantas Jatautas, Donatas Vilimavičius, Mantautas Vilimavičius, Arnas Urbonas, Kęstutis Marcišauskas, Gediminas Liutkus, Alanas Alasauskis, Dainius Tamoliūnas.

Paskutinis trečias Europos čempionato etapas liepos 16-17 dienomis vyks Gdanske (Lenkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)