Tešlai reikia:

300 g miltų,
3 nubrauktų a.š. kepimo miltelių,
70 g cukraus ,
10 g vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
180 g varškės (naudojau 9 proc. riebumo)
1 apelsino nutarkuotos žievelės,
100 ml pieno,
100 ml augalinio aliejaus.

Įdarui reikia:

2 minkštesnių obuolių.

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų (ir vanilinį). Kitame – varškę, pieną, aliejų ir nutarkuotą apelsino žievelę. Tada sumaišyti viską tarpusavyje ir užminkyti tešlą (ilgai minkyti nereikia).

Obuolius nuplauti, nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.

Iš tešlos iškočioti ~1/2 cm storio blyną, nedidele apvalia formele išspausti apskritimus (aš tai dariau su puodeliu). Į kiekvieno vidų dėti po vieną gabalėlį obuolio, gražiai užspausti kraštus suformuojant kamuoliuko formos spurgytes. Aš pasišlapinau rankas, kad geriau liptų.

Įkaitinti aliejų. Kai jau įsitikinta, kad aliejus įkaitęs, sumažinti kaitrą iki mažiausios, atsargiai sudėti kelias paruoštas spurgytes. Jei prilimpa prie puodo dugno, po kelių sekundžių medine ar metaline mentele pajudinti vos vos ir jie tuoj pat iškils paviršiun. Stebėti. Jei reikia padėti spurgytėms apsiversti. Virti, kol gražiai apskrunda ir paruduoja.

Nusausinti ant popierinio rankšluosčio, apibarstyti cukraus pudra.

Vartoti atsargiai, nes paragavus, negalėsite sustoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)