„Šiandien tapau New York KNICKS šeimos nariu! Parašai sudėti ir dar vienas žingsnis link stipriausios pasaulio lygos žengtas!

Esu labai laimingas ir labiausiai norėčiau padėkoti savo artimiesiems, treneriams, draugams ir visiems, kurie mane palaikė. Kiekvienam mažam vaikui NBA yra gyvenimo svajonė. Tokią svajonę turėjau ir aš. Džiugu, kad žingsnis po žingsnio sugebėjau ją pasiekti.

Džiaugsmo daug, tačiau dar daugiau atsakomybės, nes noriu pateisinti naujojo klubo vadovų, trenerių, žaidėjų ir sirgalių pasitikėjimą! Nuo šiol teks darbuotis dar sunkiau, kad pritapčiau aukščiausiame lygyje. Tačiau labai laukiu naujų iššūkių ir esu pasiruošęs!

O dabar keliauju atgal į Lietuvą ir pasimatysime Lietuvos rinktinėje! Sėkmės!“, – savo „Facebook“ paskyroje iškart brūkštelėjo M. Kuzminskas.

Jį „Knicks“ prezidentas legendinis Philas Jacksonas, kuris yra net 13 kartų NBA čempionas, praminė Kuz, nes visą lietuvio vardą ir pavardę jam ištarti per sunku.

„Mes norėjome gauti subrendusį ir mobilų trečiąjį numerį, kuris sugebėtų pataikyti iš distancijos, praplėsti mūsų puolimą. Jis tas žaidėjas, kuriam reikės adaptuotis NBA lygoje, ir mes tai suprantame. Bet mes taip pat žinome, kad jis suteiks mums dar vieną galimybę žaisti mažesniu ir greitesniu penketu. Jis – toks atletas, kurio žaidimą žmonėms patiks stebėti“, – teigė 70-metis Ph. Jacksonas.

„Mes labai patenkinti, kad Mindaugas išvyko į NBA – jis yra labai talentingas ir mes labai džiaugiamės, kad jis ten. Mes jį raginome ten važiuoti. Manau, kad jis neturės ten per daug problemų reguliariajame sezone priklausomai nuo to, kaip komanda toli žygiuos.

Šiek tiek nuogąstauju, kad jo geras ir švelnus charakteris nesuvaidintų blogo vaidmens“, – mintimis apie naują žaidėjo karjeros vingį dalijosi Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

Anksčiau buvo pranešama, kad Lietuvos rinktinės kandidatu domisi penki klubai – tai NBA čempionė Klivlando „Cavaliers“, visų europiečių svajonių komanda San Antonijaus „Spurs“, Dalaso „Mavericks“, Los Andželo „Lakers“ ir Atlantos „Hawks“. Visgi atsitiko taip, kad mūsiškis papildys ambicingąją „Knicks“ ekipą.

„Kalbėjausi ir su kitais klubais, o šis pasiūlymas buvo šioks toks siurprizas, bet nebuvo visiškas netikėtumas“, – pasklidus naujienoms apie NBA, Krepšinis.lt prisipažino M. Kuzminskas.

„Knicks“ gretose mūsiškis rungtyniaus kartu su tokiomis žvaigždėmis kaip Carmelo Anthony ar ekipos naujokai Derrickas Rose‘as ir Joakimas Noah bei Latvijos supertalentu Kristapu Porzingiu.

Buvęs Malagos „Unicaja“ narys tapo ketvirtuoju lietuviu, žaisiančiu kitame NBA sezone. Toronto „Raptors“ komandoje žais Jonas Valančiūnas, kvalifikacinės sutarties iš Hjustono „Rockets“ yra sulaukęs Donatas Motiejūnas, o naujokų biržoje 11-liktu numeriu Orlando „Magic“ pašauktas, bet vėliau į Oklahomą išsiųstas, Domantas Sabonis vilkės „Thunder“ marškinėlius.

Tuo metu vienerių metų iš dalies garantuotą sutartį su Bruklino „Nets“ pasirašęs Egidijus Mockevičius savo vietą stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje bandys užsitarnauti žaisdamas vasaros lygoje.

Dabar M. Kuzminskas sės į lėktuvą ir grįš atgal į Lietuvą, kur vėl kibs į darbus rinktinėje, su kuria rugpjūčio 6-21 dienomis varžysis Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių krepšinio turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)