Kadangi saulėtas, šiltas ir šviesus periodas nėra toks jau ilgas, siūlyčiau į namus įsileisti kuo daugiau vasariškos nuotaikos bei įvairių elementų, simbolizuojančių ją. Keletas būdų, kurie tikrai praskaidrins jūsų gyvenamąją aplinką, o taip pat ir nuotaiką.

Šviesa, švara! Vasarą pačios populiariausios spalvos – tai šviesūs tonai nuo baltos iki smėlinės bei ryškūs, gėlių žiedus primenantys atspalviai. Norėdami patirti vasarišką gaivą ir lengvumą – pasikeiskite užuolaidas į lininius ar medvilninius, plazdančius, šviesius ar ryškiaspalviais akcentais puoštus audinius ir nepamirškite tokiu pat audiniu užkloti svetainės sofą ar virtuvinį stalą. Šviesios užuolaidos ne tik atrodys šventiškai, o ir nesugers saulės šviesos taip, kaip sugeria tamsūs audiniai, dėl kurių prikaista patalpos.

Interjeras

Žaluma. Vasarą žydi įvairiausios laukų gėlės, todėl drąsiai įsileiskite gamtą į savo namų vidų – skinkite ar įsigykite gėlių kuo dažniau, nes jos suteiks namams neįprastą nuotaiką, kurios niekada nepatiriame rudenį ar žiemą. Balkonuose vazonėliuose galite auginti ne tik gėles ar kitus augalus, o taip pat ir paprastą veją, kuri ne tik labai smagiai atrodo, bet ir suteikia galimybę kojomis prabraukus per žolės stiebus nors akimirkai prisiminti tą jausmą vaikščiojant basomis. Augalija ne tik papuoš ir džiugins akį, bet ir suteiks vėsos jūsų balkonui.

Interjeras

Faktūros. Gamta pasižymi įvairiausiomis faktūromis, kurias nejučia norime palytėti būdami gamtoje. Kodėl gi tam tikrų elementų neįsileidus ir į savo namus? Pasitiesus šiurkštesnį pintą kilimą ir pro jį kas kartą perėjus, mes sugrįžtame į dabartį, o ne skendime savo mintyse, ogi būtent buvimas čia ir dabar suteikia tikrąjį pilnatvės jausmą. Į plokščią indą galima įberti glotnių akmenų, smėlio ar kriauklelių, kurias patys rinkote per savo atostogas. Šitoks dekoro elementas bus ir estetiškas, ir sukels malonių prisiminimų. Turint didesnį indą ir ant akmenų užpylus šiek tiek vandens, galime įmerkti kojas ir braukdami per akmenis, svajoti apie pajūrį, atsigaivinti. Iš medinių lentučių pagaminti vonios kilimėliai primena lieptelį prie ežero ar priepirtį, o iš vazos styrantys rugiai pasakos jums apie kelionę po Lietuvą.

Interjeras

Ugnis. Nors šilumos vasarą tikrai pakanka, tačiau vakarais jaukumo suteiks žvakės. Jos jums primins ilgus vakarus prie laužo, vakarojimą su draugais, šeima. Vasariškai nuotaikai sukurti žvakes galima dekoratyviai pateikti – kaip žvakidę naudoti kriaukles, indus su vandeliu, kuriuose žvakės plūduriuos ir atrodys ne tik romantiškai, bet ir atpalaiduojančiai. Balkone labai smagu turėti žibintus, padedančius sukurti nuotaiką, lyg būtume ne mieste, o vasarą labiausiai to ir norisi.

Interjeras

Minkštumas. Vasara mums kelia malonius jausmus dėl to, jog kaip niekad būname suartėję su gamta – daug laiko leidžiame gryname ore, valgome šviežių vaisių ir daržovių, ragaujame įvairiausias sultis, eksperimentuojame gamindami maistą gamtoje. Namuose pasijusti artimesniems gamtai mums padės minkšti audiniai – kilimėliai, pagalvėlės, pledai. Jei turėsime galimybę daugiau laiko patogiai sėdėti ant grindų, pajusime kitokią savo būtį ir tai mums kiek primins pikniką parke. Paprasti lauko baldai, atsiradę namuose mums primins sodybą. Iš siūlų ar virvės pinti austiniai elementai gali atsirasti ne tik ant grindų - jei yra galimybė, galima pasikabinti hamaką namuose arba tokiu audiniu papuošti sieną.

Interjeras

Tai ne interjero dizaino paslaptys, o tik maži patarimai kaip vasarojant galima stebėti savo emocijas ir patirtis bei kaip jas iš atostogų ar laisvadienių perkelti į kasdienybę, kurią norisi ne pragyventi laukiant savaitgalio, o kasdien prasmingai mėgautis mažais džiaugsmais. O koks gi džiaugsmas gali būti didesnis nei savi prisiminimai, kurių niekas negali atimti.