„Audi“ atstovų teigimu, apie kiekvieną miestą pasakoja jo simboliai, o Žaliasis tiltas buvo vieta, kuri ilgą laiką buvo svetimos nuotaikos simboliu. Po itin plačiai visuomenėje nuskambėjusių sovietinių skulptūrų nukėlimo Žaliasis tiltas buvo lyg tuščia scena, ant kurios kiekvienas galėjo įsivaizduoti savo miesto simbolį.

Būtent todėl šiandien čia pristatytas jauno, augančio ir laisvo miesto simbolis – naujasis „Audi Q2“ modelis.

Žaliojo tilto atvėrimui viešiems renginiams ar akcijoms bei naujojo „Audi“ automobilio pristatymui ant tilto pritarė ir Vilniaus miesto savivaldybė, ir Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos.

Prieštaringai vertintos sovietinės Žaliojo tilto skulptūros buvo nukeltos praėjusių metų liepą. Tuomet jų nukėlimą palaikė ir didelė dalis aktyvios visuomenės, ir šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė sakydama, kad tolesnį jų likimą turėtų spręsti žmonės. Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius tuomet teigė, kad skulptūros nukeltos dėl saugumo, tačiau jų grąžinti neplanuojama. Nuo sovietinių skulptūrų nukėlimo iki šiol tilto postamentus puošė gėlių ekspozicijos.

Spėjama, kad Vilniuje intensyviai naikinant draudimus ir lengvinant viešųjų renginių organizavimo tvarką Žaliasis tiltas taip pat taps atviresne erdve be pastovios paminklinės ekspozicijos.

Vėliau vakare „Audi Q2“, kaip ir naujasis „Audi A5 Coupe“, pristatyti žurnalistams specialaus renginio metu. Šviežius žurnalisto Jurgio Paplaičio įspūdžius išbandžius „Audi A5 Coupe“ galite skaityti čia.

„A5 Coupe“ kaina prasideda nuo 40 tūkst. eurų.

Apie „Audi Q2“ DELFI rašė Ženevos parodoje.

Naujojo Q2 vairuotojams bus pateikta daugybė elektroninių vairavimo pagalbininkų, multiterpės pramogos bei interneto junglumo priemonės, kurios iki šiol būdavo sutinkamos tik aukštesnės klasės modeliuose. Jau nuo dabar Q2 galima rezervuoti, o prekyba naujuoju modeliu prasidės šių metų spalį. Bazinės „Audi Q2“ kaina – 23 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1331)