Šį pavasarį berniukas tapo tarptautinės restoranų tinklo „McDonald‘s“ programos „Į stadioną – su žvaigžde!” nugalėtoju Lietuvoje ir pelnė teisę atstovauti savo šalį svarbiausiose metų futbolo rungtynėse. Futbolininkas, kurį sekmadienio vakarą Kirilas lydės į aikštę, paaiškės po pusfinalio rungtynių.

Likus kelioms minutėms iki prasidedant rungtynėms, kurių metu paaiškės būsimieji Europos futbolo čempionai, jaunasis sirgalius (kartu su dar 21 vaiku iš įvairių šalių) dalyvaus jų pradžios ceremonijoje. Jos metu mažieji futbolo žvaigždžių palydovai į aikštę už parankės išves stipriausių čempionato komandų žaidėjus ir drauge atliks finalo rinktinių himnus. Vėliau jaunieji savo šalių atstovai rungtynes stebės iš žiūrovams skirtų tribūnų.

„Aktyvaus ir prasmingo jaunimo laisvalaikio skatinimas yra viena svarbiausių mūsų strateginių verslo krypčių, todėl džiaugiamės, jog „Į stadioną – su žvaigžde!” programa jau tapo viena iš šalies futbolo tradicijų. Taip pat, labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie dar vieno mažojo futbolininko svajonės išsipildymo ir suteikti jam galimybę ne tik stebėti, bet ir pačiam dalyvauti viename didžiausių futbolo renginių Europoje – UEFA Euro finale. Linkime Kirilui nepamirštamo nuotykio, kuris tikime jį dar labiau paskatins siekti gerų rezultatų futbolo aikštelėje ir galbūt būsimoje futbolininko karjeroje“, – sakė restoranų tinklo „McDonald's“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Vladimiras Janevskis.

Jau trejus metus mažasis Kirilas lanko futbolo užsiėmimus ir treniruojasi žinomo šalies žaidėjo buvusio Vilniaus „Žalgirio“ futbolininko E. Malkevičiaus treniruojamoje komandoje. Aštuonmetis neslepia, jog užaugęs norėtų tapti profesionaliu futbolo žaidėju ir atstovauti savo šalies rinktinę. Tiesa, kol kas labiausiai norėtų, jog jam nusišypsotų sėkmė į finalo rungtynių aikštę išvesti Portugalijos rinktinės žaidėją Cristiano Ronaldo.

Pasak berniuką lydėsiančio tėčio Viačeslavo Ambrusevičiaus, galimybė nuvykti į čempionato rungtynes buvo sena judviejų svajonė. Šeimos galva neslepia, kad dar prieš dalyvaujant „Į stadioną – su žvaigžde!” atrankoje rimtai svarstęs galimybę kartu su sūnumi vykti stebėti bent vieno grupės mačo.

Jau šį šeštadienį mažasis futbolo sirgalius kartu su tėčiu išvyks į Prancūzijos sostinę Paryžių, kur sekmadienio vakarą jų laukia neeilinės rungtynės didžiausiame šalies stadione „Stade de France“. Programos organizatorius restoranų tinklas „McDonald's“ jaunajam Lietuvos atstovui ir jį lydinčiam vienam iš tėvų suteikė pilnai apmokėtą kelionę į Prancūziją – lėktuvo bilietus ir pervežimo paslaugas, trijų dienų apgyvendinimą kartu su kitais programos dalyviais, kelionės draudimą, specialias programos uniformas bei atminimo suvenyrus ir, žinoma, bilietus į UEFA EURO 2016 finalą.

Finalo rungtynes, kuriose dalyvaus jaunasis Kirilas Lietuvos žiūrovai galės išvysti sekmadienį, 21:45 val. vietos laiku. Kirilo nuotykius Prancūzijoje šalies futbolo sirgaliai taip pat galės stebėti ir „McDonald's“ „Facebook“ paskyroje, adresu www.facebook.com/mcdonaldslt.

Šiemet į Europos futbolo čempionatą Prancūzijoje vyksiantis Kirilas yra jau šeštasis šalies atstovas viename svarbiausių futbolo renginių. Pirmą kartą „Į stadioną – su žvaigžde!” atranka Lietuvoje surengta prieš aštuonerius metus. Iš viso tarptautinę programą „Į stadioną – su žvaigžde!” ir pajėgiausių žemyno bei pasaulio futbolininkų palydėtuves restoranų tinklas „McDonald‘s“ organizuoja jau beveik 15 metų. Per visus šiuos metus į didžiausius Europos ir pasaulio futbolo renginius programos dėka vyko beveik 4 tūkst. 6–10 metų amžiaus vaikų iš Europos ir viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)