Produktai:
200 g raudonųjų svogūnų,
g cukraus,
4 šaukštai druskos,
80 g česnako,
2 saldžiosios paprikos,
1,5 kg agurkų,
1 l baltojo acto,
1 šaukštas pipirų (nemaltų),
lauro,
juodųjų serbentų lapų,
petražolių ir salierų šaknų.
Kaip gaminti:
Paprikas perpjaukite perpus, išimkite sėkleles. Pipirus ir agurkus nuplaukite. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Česnakų skilteles perpjaukite perpus. Svogūnus supjaustykite skiltelėmis, agurkus – šiaudeliais, paprikas – kubeliais.
Actą užvirinkite. Suberkite cukrų, druską, pipirus, šaknis, daržoves ir blanširuokite 2 min. kiaurasamčiu ištraukite komponentus, sudėkite juos į švarius stiklainius sluoksniais su lauro ir serbentų lapais.
Užpilkite marinatu, užsukite stiklainius. Bus galima valgyti po savaitės.