Produktai:

4 – 5 krieno šaknies gabalėliai,
sauja krienų lapų,
2 vidutinio dydžio česnakų galvutės,
2 šaukštai medaus,
1 šaukštas rupios druskos 1-am l vandens,
sauja juodųjų serbentų lapų,
1 aitrioji paprika,
300 g krapų (su lapais ir žiedais).

Kaip gaminti:

Medinį puskubilį išplaukite karštu vandeniu su soda, išskalaukite, palikite išdžiūti. Agurkus pamirkykite šaltame vandenyje, dažnai keisdami vandenį. Mirkykite ne ilgiau nei 8 valandas.

Vandenį nupilkite, sudėkite agurkus į puskubilį ir supilkite vandenį, kuriame gaminsite sūrymą – vanduo turi visiškai apsemti agurkus. Nupilkite šį vandenį į didelį puodą, įdėkite medų, druską santykiu 2 šaukštai : 1 l vandens. Pakaitinkite vandenį, kad ištirptų medus ir druska, paskui palikite vandenį atvėsti.

Puskubilio sieneles įtrinkite česnaku. Ant dugno sudėkite trečdalį lapų, česnakų, krienų ir krapų, ant viršaus uždėkite pusę agurkų. Paskui – dar sluoksnį lapų, česnakų, krienų ir krapų, aitriąją papriką ir tada – likusius agurkus. Ant viršaus užberkite likusius prieskonius.

Agurkus užpilkite šaltu sūrymu, uždenkite drobine servetėle, uždėkite medinį dangtį ir svorį (pvz., akmenį).

Puskubilį su agurkais laikykite kambario temperatūroje 3 – 4 dienas, paskui pastatykite šaltoje vietoje. Žiūrėkite, kad agurkus visiškai apsemtų sūrymas, o prireikus užpilkite naujo sūrymo. Agurkai bus išrūgę po 1,5 mėnesio.

Taip pat galima rauginti agurkus 3 l stiklainiuose, tik juos reikės užpilti karštu sūrymu, o stiklainius iš karto užsukti. Priedams galima naudoti juodųjų serbentų lapus, vyšnių, ąžuolo lapus, krapų, pankolių, kmynų šakeles, kvapiuosius ir juoduosius pipirus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)