Renginių įvairovė viliojo molėtiškius ir Molėtų krašto svečius į molio degimo edukaciją, instaliaciją „Keramikos ugnies stulpai“ surengė Vilniaus dailės akademijos Keramikos kūrybinio centro vadovas Tomas J. Daunora; stebėti Drakonų valčių varžybas ir gniaužiantį kvapą akrobatinių lėktuvų pasirodymą danguje; pasinerti į nerealiai gražų ir atpalaiduojantį reginį – muilo burbulų šou; mėgautis teatralizuotu koncertu 3P Show ir „Pripučiamu kinu“ po žvaigždėtu Molėtų dangumi; kvietė apsilankyti atvirose tapytojo Arvydo Martinaičio meno dirbtuvėse ar parodoje „Kambarys kaip galerija“.

Liepos 2 dieną dalis Molėtų miesto virto Molio miestu, jį kurti atvyko keramikai iš visos Lietuvos. Vienas jų – Molėtų kaimynystėje gyvenantis Lietuvos puodžių karalius – Vytautas Valiušis. Tądien nuo pat ryto vyko ir didžioji Molėtų mugė, kur savo puikiuosius dirbinius ir gardumynus siūlė amatininkai ir tautodailininkai. Šventės dalyviai ir svečiai galėjo dalyvauti Moliasvydžio, Molio krepšinio varžytuvėse, apžiūrėti lipdymo, žiedimo, molio tapybos dirbtuves ar tradicinių amatų centro „Meniškas kaimas“ keramikos parodą. Tuo pat metu prie miesto laikrodžio veikė 2015 metų keramikos seminaro dalyvių sukurtų darbų paroda.

Molėtų miesto šventės atidarymo kulminacija buvo molinių švilpynių muzikos rekordas. Molinių šventės metu molėtiškiai bei miesto svečiai buvo raginami dalyvauti unikalioje atrakcijoje ir siekti molinių švilpynių muzikos rekordo bei išmėginti savo plaučius molinių švilpynių pūtimo rekorde. Specialiai šiam rekordui pasiekti buvo išdegta net 400 molinių švilpynių. Vienu metu daugiau negu 400 molinių švilpynių muzika Molėtų Jaunimo aikštėje netilo net 30 sekundžių.

Susirinkusiuosius taip pat visą dieną linksmino Rytų Aukštaitijos liaudiškos muzikos ir tautinių šokių šventėn „Aukštaitijos vainikas“ atvykę dainoriai ir muzikantai. Vakare Vasaros estradoje šokių fiestą surengė studija „Domino“, vadovė D. Dranseikienė, koncertavo grupė „Pikaso“ ir grupė „Crazy Crow“, o šventinį vakarą baigė muzikinis erdvinis lazerių šou ir fejerverkai.

Paskutinę šventės dieną, Molėtų bažnyčioje vyko Šv. apaštalų Petro ir Povilo atlaidai, kur buvo surengtas kraštiečio, LMTA vokalo studijos studento T. Kildišiaus ir jo kurso draugų koncertas „Su meile – Molėtams“. Po to miesto Jaunimo aikštėje vyko Lietuvos kariuomenės karinių pajėgų pasirodymas: demonstruojama ginkluotė ir ekipuotė. Šventę vainikavo visus žiūrovus sužavėjusi defiliada bei Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendo padovanoti muzikiniai kūriniai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!