Rungtynes Paryžiuje stebėjo net 76 833 žiūrovai. Tai – čempionato rekordas. Ankstesnis geriausias pasiekimas buvo mačas ItalijaIspanija (76 165).

Saugas Gylfi Sigurdssonas

Esame nusivylę savo žaidimu pirmame kėlinyje. Prancūzai nusipelnė pergalės. Didžiuojamės savimi. Tai buvo fantastinis turnyras. Mes su kaupu įvykdėme savo užduotį ir pasiekėme tai, ko niekas iš mūsų nesitikėjo. Tai labai svarbu tokios mažos šalies rinktinei. Mūsų komandoje 10-15 žaidėjų, kurių amžius yra idealus futbolui. Ateityje laukia pasaulio futbolo čempionato atranka. Tikiuosi mūsų laukia šviesi ateitis ir rinktinė toliau tobulės.

Gynėjas Ragnaras Sigurdssonas

Mes rungtynes pradėjome labai blogai. Varžovai per daug įvarčių pelnė vien pirmame kėlinyje. Per pertrauką mes pakalbėjome ir nutarėme, kad turnyrą reikia baigti gražiu stiliumi. Nors antrą kėlinį mes ir laimėjome, bet bendras rezultatas yra blogas. Niekas netikėjo, kad mes nužygiuosime taip toli. Mes pademonstravome, kad esame pajėgūs tai atlikti. Mes didžiuojamės savo pasiekimais ir visu turnyru. Mums buvo lengva žaisti, esant tokiam savų aistruolių palaikymui.

Puolėjas Kolbeinnas Sigthorssonas

Esame nusivylę, bet didžiuojamės savo pasiekimu. Žaidėme su tikrais čempionais, jie rungtyniavo labai gerai. Mes buvome pavargę, nes nuolat žaidėme ta pačia sudėtimi. Mes parodėme savo charakterį ir net laimėjome antrą kėlinį. Tuo ir turime būti patenkinti.

Treneris Larsas Lagerbeckas

Prancūzija yra puiki komanda, bet mes patys pirmame kėlinyje buvo tarsi paralyžiuoti. Nežinau, kodėl taip nutiko. Noriu pareikšti pagarbą savo žaidėjams. Antrame kėlinyje jie pademonstravo, kad moka žaisti futbolą. Fiziškai mes buvome pasirengę gerai. Tai buvo puikus turnyras, mūsų futbolininkai šauniai padirbėjo. Jei mūsų žaidėjai toliau rungtyniaus stipriuose klubuose, tai komandos laukia perspektyvi ateitis. Federacija čempionate uždirbtus pinigus turėtų investuoti į futbolo plėtrą. Tada Islandijos futbolo ateitis būtų šviesi.

Puolėjas Heidūras Gudjonssonas

Mes gyvenome svajone. Bet visos svajonės anksčiau ar vėliau baigiasi. Šįkart Prancūzija buvo per stipri mums.

Kapitonas Aronas Gunarssonas

Mes labai nusivylę, bet didžiuojamės savimi. Įgijome neįkainuojamos patirties. Mes nuveikėme didžiulį darbą, o mūsų fanai buvo fantastiški. Visi prancūzai seniausiai išėjo iš stadiono, o jūsiškiai toliau sau dainuoja už vartų. Tai dar kartą įrodo, koks mums visiems svarbus šis turnyras. Pačios rungtynės su prancūzais mums susiklostė sunkiai. Baisus buvo pirmas kėlinys. Antrame jau ir mums pavyko šis tas. Nutarėme, kad negalime palikti turnyro taip gėdingai ir kovojome iki pabaigos. Ačiū visai komandai, ačiū visai šaliai. Viskas mums tik prasideda.

Prancūzijos rinktinės žaidėjai ir treneriai mano, kad ketvirtfinalio rungtynės su Islandija jiems buvo geriausios Europos čempionate ir jau laukia mūšio pusfinalyje su Vokietija.

Saugas Dmitrijus Payet

Mus pavyko pelnyti daug įvarčių. Ypač džiugina tai, kad mes įmušėme greitus įvarčius. Mes puikiai realizavome susikurtas progas. Tai buvo geriausios rungtynės šiame turnyre. Mes žaidėme aukščiausio lygio futbolą. Dabar mūsų laukia sunkus susitikimas su Vokietija. Mes žinome, ko galime tikėtis iš vokiečių. Nemanau, kad trijų žaidėjų trūkumas susilpnins Vokietiją. Ji juk yra pasaulio čempionė.

Puolėjas Olivier Giroud

Esu patenkintas, kad pelnėme 5 įvarčius. Viskas mums pavyko nuo pat rungtynių pradžios. Mums iki šiol trūko stabilumo puolime. tačiau du praleisti įvarčiai negali nekelti susirūpinimo prieš mačą su vokiečiais. Gynyboje privalome žaisti patikimiau. Aš pats įmušiau du įvarčius. Džiaugiuosi visa komanda ir didžiuojuosi Prancūzija. Pusfinalio favoritė yra Vokietija, bet mes norime toliau kurti Prancūzijos futbolo istoriją.

Treneris Didier Dechamps'as

Šįkart rungtynės nebuvo tokios nervingos, kaip ankstesnės. Mes įrodėme, kad sugebame paspausti akseleratorių, kad to reikia. Bet mums nėra kada mėgautis šia pergale, nes pusfinalis jau labai arti. Vokietija yra Vokietija. Tai – geriausia pasaulio komanda. Ji visada žaidžia jėgos futbolą. Mes jos nebijome, nes turime savo aikštės pranašumą. Mums reikia pagalvoti apie žaidimo schemą ir rasti tinkamą balansą. Tai bus pirmas varžovas, kuris su mumis žais ne nuo gynybos. Mes stengsimės, kad vokiečiams tektų kuo daugiau gintis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)