Antrą vietą užėmė čempionato lyderis Nico Rosbergas („Mercedes“), o puikią trečią poziciją iškovojo Nico Hulkenbergas iš „Force India“ komandos.

Kvalifikacija šįkart vyko kiek ilgiau nei įprastai. Pirmame važiavime didelę avariją patyrė Danijilas Kviatas, nesuvaldęs „Toro Rosso“ bolido ir stipriai jį sudaužė. Laimei, sportininkas nenukentėjo.


Tuo metu antrojo važiavimo pabaigoje pradėjo lyti. Visgi trasa ilgai šlapia nebuvo, tad baigiantis kvalifikacijai pilotai spėjo panaudoti ir sausai trasai skirtas padangas.

Iki pat finišo nebuvo aišku, kas užims pirmąją startinę poziciją, nes rikiuotės vietos keitėsi kas kelias sekundes.

Vienu metu atrodė, kad į „Pole“ poziciją pretenduoja N. Hulkenbergas, kuris buvo labai greitas tiek su lietaus, tiek ir su „slick“ tipo padangomis.

Tiesa, vokietis startuos iš antrosios vietos, nes startinėmis pozicijomis yra nubausti N. Rosbergas ir ketvirtąją vietą užėmęs Sebastianas Vettelis („Ferrari“).

Dėl šios priežasties pasisekė ir Jensonui Buttonui, vairuojančiam ne patį greičiausią bolidą – „McLaren“ – jis lenktynes pradės trečias.

Šeštas šiandien liko Kimi Raikkonenas iš „Ferrari“ gretų, septintas – Danielis Ricciardo su „Red Bull“, o aštuntas – Valtteri Bottas („Williams“).

Devintąją vietą okupavo Maxas Verstappenas („Red Bull“), o dešimtuką užbaigė Felipe Massa su „Williams“.

Primename, kad sekmadienį lenktynės prasidės 15.00 val.


Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.