Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, „Kia“ modeliai buvo įvertinti labai palankiai – „Sportage“ ir „Soul“ pripažinti geriausiai vertinamais savo klasėse, o „Rio“ ir „Sorento“ pateko į geriausiųjų trejetukus.

„J.D. Power“ IQS tyrime 2013 metais pirmą kartą patekusi į geriausiųjų dešimtuką, 2015 metais „Kia“ užėmė garbingą antrąją vietą, nusileidusi tik „Porsche“.

Vienas geriausiai parduodamų „Kia“ modelių Europoje – „Sportage“ – visai neseniai atlaikė griežtą „Auto Motor und Sport“ dvejų metų ilgalaikį patikimumo testą be jokio gedimo. Žymusis Vokietijos automobilių tema rašantis žurnalas buvo metęs „Kia“ iššūkį įveikti 100000 kilometrų ištvermės testą, kurį automobilis išlaikė be priekaištų.

Šiemet jau 30-ąjį kartą surengtas kasmetinis „J.D. Power“ IQS tyrimas analizavo 26 klasėms priklausančių automobilių savininkų pasitenkinimo savo turimais automobiliais lygį. Jis buvo nustatomas atsižvelgiant į vairuotojų patirtį, variklio ir transmisijos darbą bei problemas, su kuriomis susidūrė vairuotojai per pirmąsias 90 dienų nuo automobilio įsigijimo.

Įvertinimo rodiklis skaičiuojamas nustatant problemų skaičių šimtui automobilių. Šiemet nugalėjusios „Kia“ rodiklis – 83 problemos per 100 mašinų.

Antrą vietą užėmė „Porsche“ (84), trečią – „Hyundai“ (92).

Toliau rikiuojasi „Toyota“ (93), BMW (94), „Chevrolet“ (95), „Buick“, „Lexus“ ir „Lincoln“ (po 96) bei „Nissan“ (101). Žemiausią poziciją užėmė „Smart“ markė (216).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)