Padarytas nusileidimas stačiomis metalinėmis konstrukcijomis sukėlė nepatogumų moters kolegei – skaitytojos teigimu, ji netyčiomis užlipo ant laiptų įrengtos naujovės, kurią atvirai vadino „nesąmone“, požeminėje perėjoje Konstitucijos pr. ir vos nenukrito.

„Vienoje iš pusių statu taip, kad apsivožti lengviau negu neapsivožti, – piktinosi ji. – Įtariu, kad problema – pinigai, brangu remontuoti liftus, tai sugalvojo būdą, kaip pritaikyti laiptus, tik būdas toks labai savotiškas.“

DELFI su paklausimu dėl naujų konstrukcijų požeminėje perėjoje kreipėsi į Vilniaus savivaldybė. Pasak Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus Virginijaus Paužos, metalinės konstrukcijos ant laiptų – laikinas sprendimas, ir jos skirtos tik nusivežti ar užsivežti dviratį, vaikišką vežimėlį. Neįgaliesiems jos nėra pritaikytos.

„Neįgalusis gali būti tik nutransportuotas, jeigu jis eina su palyda“, – nurodė V. Pauža.

Pasak pašnekovo, konstrukcijas nuspręsta įrengti tol, kol nėra pataisytas liftas – vienas nusileidimas laikinai įrengtas požeminėje Konstitucijos pr. perėjoje, kitas bus padarytas Savanorių pr., prie „Norfos“ bazės.

„Visose kitose vietose būtent pagal laiptų nuolydį įrengti betoniniai nusileidimai“, – paaiškino V. Pauža.

Konstrukcijos buvo įrengtos, gavus daug prašymų ir nusiskundimų, nes nurodytose perėjose yra dideli pėsčiųjų srautai, o nėra galimybės nusinešti dviračio ar vežimėlio, tai reikia daryti rankomis.

Pasak V. Paužos, liftai požeminėse perėjose prie „Panoramos“ prekybos centro ir Konstitucijos pr. yra, tačiau jie neveikia – jų taisymas kainuotų apie 200 tūkst. eurų.

„Šiai dienai mes tokių pinigų neturime, ir kai jie atsiras, liftai bus sutvarkyti, ir konstrukcijos bus nuimtos“, – teigė V. Pauža.

DELFI pasiteiravus, ar neįgaliesiems siūloma naudotis viršuje esančia perėja per gatvę, V. Pauža atsakė teigiamai, pabrėždamas, kad naujosios instrukcijos jiems nepritaikytos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)