Ingredientai

Paruošti vištienos krūtinėlę pakankamai lengva, tačiau visai kas kita, jeigu norite, kad krūtinėlė būtų nesausa ir minkšta. Ar keptumėte ją ant grotelių, ar ant keptuvės greitiems lengviems naktipiečiams, vištienos krūtinėlė labai dažnai būna sausa ir kieta. Jeigu norite to išvengti, yra vienas dalykas, kurį privalote padaryti nepriklausomai nuo to, kokį maisto ruošimo metodą renkatės.

Gaminimo eiga

Prieš kepimą išdaužykite vištienos krūtinėlę taip, kad ji būtų vienodo storumo. Kai visos vištienos krūtinėlės yra skirtingo dydžio, jos nevienodai kepa. Jeigu prieš tai jų neišmušate, vienos krūtinėlės keps ilgiau nei kitos, todėl plonesnės spės išdžiūti, o storesnės gali net nespėti iki galo iškepti. Be to, išmušimas suminkština mėsą, dėl ko ji bus minkštesnė ir termiškai apdorota.

Kalbant apie įrankius, jeigu turite, galite naudoti mėsos plaktuką. Jeigu tokio įrankio neturite, pabandykite krūtinėles išmušti kočėlu, nedidelės keptuvės ar puodo dugnu. Prieš tai suvyniokite krūtinėles į maistinę plėvelę ar kepimo popierių ir muškite tol, kol visi gabaliukai bus vienodo storumo. Kepimui paruošta vištienos krūtinėlė turi būti maždaug centimetro storio, tačiau nemažiau svarbu ir tai, kad gabaliukų plotis būtų kaip įmanoma vienodesnis.

Šis nesudėtingas triukas leis jums visiems laikams pamiršti sausas ir kietas krūtinėles ir mėgautis sultingesne ir skanesne vištiena.

Jei dažnai kepate visą viščiuką, jums derėtų žinoti šias kelias taisykles:

Svarbu protingai išsirinkti paukštieną. Jei dėl paruošimo technikos dar galima diskutuoti, tai dėl būtinybės išsirinkti tinkamą mėsą – tikrai ne. Iš blogos vištienos gero patiekalo neparuošite, tuo neabejokite. Nepagailėkite pinigų oru atšaldytam viščiukui, kuris maitinosi daržovių pašaru ir negavo antibiotikų. Tai gal ir nebus pats putliausias paukštis, tačiau skonis slypi tikrai ne storume. Jeigu viščiukas geros kokybės, jo oda graži ir plona, gerokai plonesnė nei reklamoje rodomo viščiuko.

Dabar tą skonį turite sustiprinti. Nepagailėkite laiko viščiuko marinavimui. Nors tai nėra taip svarbu, kaip marinuoti tokius didelių paukščius kaip kalakutas, vis dėlto marinavimas yra užtikrintas mėsos pagardinimo būdas. Jis suteikia skonį ne tik jos išorei, bet ir vidui.

Šiek tiek riebalų niekam nepatrukdė. Prieš pašaudami viščiuką į orkaitę, pakiškite po jo oda sviesto – taip krūtinėlė išsaugos drėgnumą. Kitaip nei aliejus, sviestas geriau prilimpa prie paukščio ir pamažu tirpdamas nutekės. Jeigu sviestą pakišite po oda, o ne uždėsite ant jos, vištiena bus daug sultingesnė. Oda šiuo atveju atlieka izoliacijos funkciją.

Ir jokiu būdu nepamirškite surišti paukščio sparnus ir kojas. Jeigu surišite viščiuko kojas, tai neleis iš vidaus išgaruoti drėgmei ir išdžiūti mėsai. Surišti kojas ir sparnus yra būtina, net jeigu neturite supratimo, kaip tai daryti. Tiesiog paimkite mėsininko virvę ir sukryžiuokite kojas. Visada jas reikia kryžiuoti ties kulkšnimi.

Taip pat pasinaudokite odelės galimybėmis. Visi mėgsta traškius dalykus. Aukso spalvos traški odelė yra gerai iškepto paukščio viršūnė. Kai išimate viščiuką iš sūrymo, labai svarbu jį nusausinti, nes tik taip galėsite mėgautis traškia odele. Vis dėlto dar svarbiau iš orkaitės išimto paukščio nedengti folija. Jis pradeda garuoti ir įgaus skonį, tarsi būtų iš naujo pašildytas. Jeigu baiminatės, kad viščiukas iki pietų per daug atauš, tiesiog palikite jį šalia viryklės ar prieš valgymą įdėkite pašildyti į 150 laipsnių orkaitę.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai