„Kiekvienai reikėtų apgalvoti savo prioritetus ir būtinai į juos įtraukti valandėlę, skirta tik sau. Šiandien net ir savarankiškai moteriai reikia pagalbos, dėmesio, patarimo. Moterys turi bendrauti tarpusavyje, pasikalbėti apie savo rūpesčius ir džiaugsmus. O tas, kuris padeda kitam žmogui, gali šią pagalbą patirti ir kaip savęs realizavimą. Kartais atiduodami dalelę savo širdies, patys labai gerai jaučiamės“, – teigia R. Popovienė.

Birželio 29 dieną Kauno rajone, Pagynės bendruomenės centre vyko „Rask laiko sau“‪ (#‎RaskLaikoSau‬‬) projekto renginys. Tai socialdemokračių visos šalies moterims skirtas projektas, kurio dalyvėms suteikiama galimybė rasti laiko ir pabūti su savimi, pasiklausyti įdomių paskaitų, istorijų, pasimokyti. ‬‬

Dažnai moterys turi rinktis: pasiklausyti įdomios paskaitos ar pabūti su vaikais, nes pasibaigus darželio laukui, po pamokų, o ypač vasarą per atostogas, jų tiesiog nėra kam palikti kad ir trumpai. Moterys priverstos atsisakyti savo pomėgių ir pramogų. „Rask laiko sau“ renginiuose laukiamos moterys su vaikais. Kol mamos klausosi paskaitų, mokosi ir bendrauja, vaikus užima specialistai ir savanoriai. Vaikai piešia, spalvina, atlieka užduotėles, eina į lauką, leidžia balionus, žaidžia ir linksminasi. Socialdemokratės pasirūpina, kad moterys galėtų skirti laiką tik sau.‬

Renginyje dalyvavo per 30 moterų iš Kauno ir aplinkinių miestelių. Renginio metu vizažistė Lika Laužonienė pasakojo apie skirtingas veido formas ir jų korekciją, moterys praktiškai galėjo pamatyti ir išmokti, kaip paslėpti veido trūkumus ir išryškinti grožio privalumus.

Kineziterapeutė, asociacijos „Sporto idėja“ steigėja, geros savijautos centro „Sanus“ atstovė Daina Kazlauskienė pasakojo moterims, kaip išvengti nugaros skausmų ar juos pašalinti, kaip nustatyti nugaros skausmo rizikos veiksnius ir išmokti taisyklingai judėti, išlaikant taisyklingas stuburo padėtis. D. Kazlauskienė ne tik parodė, kaip sumažinti nugaros skausmus, bet ir pamokė slaptų gudrybių, kurios padės ilgiau išlikti gražioms.

Moterys galėjo praktiškai išbandyti ir pasimokyti, kaip suteikti pirmąją pagalbą. Tai joms parodė ir padėjo išbandyti sveikatos specialistės Rita Gudauskienė ir Laura Sabaliauskaitė.

Kol mamytės klausėsi paskaitų ir mokėsi, vaikučius prižiūrėjo puiki vaikų užimtumo specialistė Rasa Bujienė Rudžinskaitė.

Kitas „Rask laiko sau“ renginys Kauno rajone vyks liepos 4 d. Užliedžiuose.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos Užs. Nr. 2016-DJ-04/1