Pradedant į sportą orientuotomis ir baigiant rankdarbių meno – vasaros stovyklos gali pasiūlyti veiklos kiekvienam, tik reikia mokėti jas išsirinkti, kad vėliau netektų gailėtis dėl veltui sugaišto laiko.

Vasara – aktyvaus laisvalaikio metas

Kas gi norėtų prasidėjus vasarai laiką leisti namuose nuobodžiaudamas? Šimtąkart smagiau būtų susirasti bendraminčių, turinčių panašių pomėgių, papasakojančių dar negirdėtų dalykų, o kartais ir draugiškai pasivaržančių, rašoma pranešime spaudai.

„Stovyklose galima sutikti nuostabių žmonių ir draugų visam gyvenimui, o juk tai yra labai įdomų ir naudinga. Kartu su jais galima patirti tokių nuotykių, kur niekur kitur nepatirtum, o tų stovyklų yra tiek daug: poilsinės, sporto, meno, mokslo ir daug kitų.

Jos visos vyksta skirtingose vietose, o nauji, dar neišbandyti dalykai labai traukia paauglius“, – savo mintimis pasidalino 6 kartus jaunimo organizacijos „Kitas variantas“ organizuojamose stovyklose dalyvavusi Gabrielė Mažeikaitė.

Ne tik smagu, bet ir naudinga?

Maudynės ežeruose karštomis vasaros dienomis, bemiegės naktys dainuojant prie laužo skamba viliojančiai, tačiau stovyklos suteikia ne tik linksmybių bei šėlsmo, bet ir brandos bei gyvenimiškų pamokų.

„Po stovyklos ne tik nauji draugai, patyrimai, bet ir naujas žvilgsnis į kasdienybę, situacijas, į save. Juk dažnai tėvai stebisi, kad jų vaikas iš stovyklos grįžo pasikeitęs, užaugęs. Būtent todėl, kad stovykloje jie išmoksta savarankiškumo, čia juk jie sprendimus daro be tėvų leidimo, čia jie patys sprendžia, patys renkasi“, – teigė vasaros stovyklos organizatorė Fausta Anulytė.

Praktiškas žinių pritaikymas

Mokykloje suteiktos teorinės žinios dėl praktinio pritaikymo stokos ne visuomet užsilieka moksleivių galvose, tuo tarpu stovyklose išmokti dalykai jaunuoliams įsimena labiau.

„Stovykloje žymiai daugiau praktikos, o net ir išgirsta teorija, iškart stovyklos metu yra pritaikoma praktiškai. Todėl viskas daug lengviau įsimenama“, – dėstė G. Mažeikaitė.

Žinoma, taip griežtai lyginti mokyklų ir stovyklų nedera, kadangi kiekvienoje pamokoje ir užsiėmime pritaikytos žinios yra svarbios žmogui, dar ugdančiam savo asmenybę.

„Mokykloje ir stovykloje patiriami skirtingi išbandymai, kurie verčia mus tobulėti. Stovykla – labai trumpas gyvenimo periodas, kuris vienus gali labai stipriai pakeisti, o kitus tik šiek tiek, tuo tarpu mokyklos suolai mus lydi visus 12 metų“, – toliau pasakojo F. Anulytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją