Reikės:
1 kopūstas pailgas,
300 gr. ryžių,
800 gr. grybų (naudojau pievagrybius),
2 svogūnai,
3 morkos,
2 šaukštai pomidorų pastos,
pagal skonį druskos,pipirų,
žalumynų,
1 l. sultinio arba vandens.
Nuo kopūsto nuimam lapus ir apverdame.
Grybus susmulkiname,svogūnus kubeliais smulkinam, 2 morkas sutarkuojame ir viską apkepiname aliejuje.
Ryžius išverdame.
Į ryžius dedame kepintas daržoves su grbais,žalumnus smulkintus,prieskonius ir išmaišome.
Įdarą dedame ant kopūsto lapo ir sulankstome vokelius.
Dedame į stiklinį indą tinkamą kepti orkaitėje, uždedame 1 sutarkuotą morką beriame ant balandėlių, užpilame sultiniu, dedame pomidorų pastą ir troškiname orkaitėje apie 30 min.
Valgėme su bulvėmis.
Puikus patiekalas, kai norisi įvairovės.