Los Andželo federalinio teismo prisiekusieji atmetė tą dainą sukūrusių „Led Zeppelin“ narių – Roberto Planto ir Jimmy Page'o – pareiškimą, kad jie neturėjo galimybių pasiklausyti instrumentinio kūrinio „Taurus“, kurį 7-ame dešimtmetyje išleido roko grupė „Spirit“.

Tačiau keturių vyrų ir keturių moterų kolegija pareiškė, kad nėra jokių įrodymų, jog abi dainos yra pakankamai panašios, kad būtų galima pripažinti „Spirit“ patirtą žalą dėl autorinių teisių pažeidimo.

R.Plantas ir J.Page'as neigė nuplagijavę „Taurus“ melancholišką gitaros melodiją ir pritaikęs ją 1971 metais išleistai „Stairway to Heaven“, tapusiai vienu iš klasikinių roko kūrinių.

„Taurus“ buvo įrašyta 1967 metais, o kitais metais išleista „Spirit“ debiutiniame albume.

Abu „Led Zeppelin“ muzikantai dalyvavo teismo posėdyje, kai buvo paskelbta nutartis. Prisiekusieji apsisprendė tuojau po to, kai teisėjas Gary Klausneris patenkino jų prašymą leisti paskutinį kartą išklausyti „Taurus“ ir „Stairway to Heaven“ melodijas, atliekamas vienu metu akustinėmis gitaromis.

Šis posėdis vainikavo septynias dienas trukusį bylos nagrinėjimą, remiantis ieškiniu, kurį teismui pateikė „Spirit“ patikėtinis ir tos grupės velionio gitaristo Randy Californios draugas Michaelas Skidmore'as.

R.California ilgą laiką tvirtino, kad „Stairway“ įžangos autorystė priklauso jam, bet tas muzikantas nuskendo 1997 metais, o dėl numanomo plagiato niekada nebuvo kreipęsis į teismą.