62 metų C. Ghosnui už 12 mėnesių laikotarpį, kuris baigėsi kovo 31 d., buvo išmokėta daugiau nei 8 mln. eurų. Birželio 22 d. Japonijoje, Jokohomoje įvyko „Nissan“ metinis susirinkimas. Remiantis jame paskelbtu pranešimu, ši suma 3,5 proc. viršija pernai metų atlyginimą.

Kai buvo paskelbtos grynosios pajamos, automobilių gamintojas pristatė dabartinių finansinių metų prognozę ir pažymėjo, kad pelnas bus šiek tiek pakoreguotas dėl pajamų iš užsienio rinkos sumažėjimo, kurį lėmė tvirtos jenos pozicijos.

Iš bendrovės „Nissan“ gautos C. Ghosno pajamos padidėjo, bet daugelis „Renault“, kuriai priklauso daugiausia „Nissan“ akcijų, akcininkų dėl jam, kaip generaliniam direktoriui, mokamo atlyginimo buvo nusiteikę priešiškai. „Renault“ akcininkė yra Prancūzijos vyriausybė, turinti daugiau nei 18 proc. balsų „Renault“ akcininkų susirinkime.

„Renault“ akcininkai balsavo prieš 7,25 mln. eurų čekio už pastaruosius metus išdavimą C. Ghosnui, nes yra laikomasi atlyginimo nemokėjimo vadovui politikos, jei vyriausybei priklauso įmonės būtinojo kapitalo dalis. Vis dėlto šis protestas tebuvo simbolinis, nes užmokestį nustato peržiūros valdymo komitetas, o balsavimas yra tik patariamojo pobūdžio, bet Prancūzijoje pastaruoju metu didelių įmonių vadovų atlyginimai ne kartą sukėlė audringas diskusijas.

Tačiau įspūdingas C. Ghosno atlyginimas neturėtų labai stebinti. Kitų pasaulio automobilių gamintojų bendrovių generalinių direktorių vidutinis uždarbis per 2015 m. padidėjo 14 proc. (pakilo iki daugiau nei 19,5 mln. eurų). Tai „Nissan“ pateikti duomenys, kuriuos surinko konsultavimo įmonė „Towers Watson“.

Ford Motor“ generalinio direktoriaus Marko Fieldso pajamos pernai siekė 16,4 mln. eurų, o „General Motors“ generalinės direktorės Mary Barra – net 25,2 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)