PROVANSAS: levandų limonadas

Jums reikės:

1 puodelio medaus
12 stiklinių vandens
1 lašo eterinio levandų aliejaus
6 nuluptų ir išspaustų citrinų
Levandų šakelių papuošti

Kaip paruošti:

Visus ingredientus sumaišykite ir atšaldykite. Jeigu reikia, papildomai įdėkite medaus, įpilkite vandens.

Kur dar galite naudoti levandų aliejų?

Jeigu jūsų oda sausa, maudydamiesi į vonią įpilkite 5–7 lašus levandų aliejaus.
Norėdami nejausti įtampos (pvz., darbo vietoje), 10–13 lašų levandų aliejaus paskleiskite patalpoje, kurioje esate.
Į savo naudojamą aliejų (kūno, plaukų) įlašinkite porą lašų levandų aliejaus. Tai teigiamai veiks odą, plaukus, atpalaiduos, apsaugos nuo vabzdžių ir pagerins miegą.

PUTOJA: mėtų ir ananasų limonadas

Jums reikės:

2 stiklinių šviežiai spaustų ananasų sulčių
2 stiklinių bespalvio limonado
2 stiklinių gazuoto citrinų vandens
Mėtų lapų ir citrinų griežinėlių papuošti

Kaip paruošti:

Ananasą supjaustykite gabalėliais ir gerai sutrinkite trintuvu.
Į ąsotį pilkite ananasų sultis ir bespalvį limonadą. Viską gerai sumaišykite. Pilkite gazuotą citrinų vandenį ir atsargiai maišykite.
Į stiklines dėkite ledo ir pilkite limonadą.
Papuoškite mėtų lapais ir citrinų griežinėliais.

ŠVELNUS: persikų limonadas

Jums reikės:

4 stiklinių vandens
2 stiklinių stambiai pjaustytų persikų (3–4 persikai)
100 g cukraus
1 stiklinės šviežiai spaustų citrinos sulčių (6–8 citrinos)
Pusės stiklinės vandens
4 stiklinių ledo
1 persiko, supjaustyto į 8 griežinėlius (papuošti)

Kaip paruošti:

Į vidutinio dydžio puodą sudėkite persikus, įpilkite vandenį ir cukrų. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kai užvirs, sumažinkite ugnį ir dar 3 min. virkite.

Atsargiai pilkite mišinį į virtuvės kombainą ir palikite 20 min.
Maišykite viską iki vientisos masės. Ją sudėkite į didelį indą ir bent 3 val. (galite ir pernakt) laikykite šaldytuve.

Kai persikų tyrė atšals, ją perkoškite į didesnį indą, vėliau supilkite į ąsotį. Pridėkite citrinų sulčių, išmaišykite.

Į stiklines, padengtas ledu, pilkite sultis. Papuoškite persikų griežinėliais.

KOFEINAS: žaliosios arbatos limonadas

Jums reikės:

4 stiklinių žaliosios arbatos
3 citrinų sulčių
1 saujos mėtų
2 stiklinių natūralaus arba gazuoto vandens
Žiupsnelio cukraus

Kaip paruošti:

Užplikykite žaliąją arbatą, perkoškite ir leiskite kiek atvėsti.
Supilkite ką tik išspaustas citrinų sultis, dėkite kapotas mėtas, supilkite vandenį ir palikite atvėsti.
Pagardinkite cukrumi, papuoškite mėtų lapeliais ir ledukais.

Skaičius:

20 min.

Maždaug tiek užtruksite gamindami limonadą.