Justinas teisme laukia nuosprendžio už gegužę vykusio apsistumdymo su italais. Anot jo, jis gynė šalia buvusias damas, su juo buvusiai Justei Arlauskaitei-Jazzu italas trenkė į apatinę kūno dalį, už tai jis susikivirčijo su užsieniečiais ir pasirinko netinkamą konflikto sprendimo būdą.

Tai jau ne pirmas teismo posėdis. Praėjusį kartą posėdis neįvyko, nes į posėdį neatvyko nei konflikte dalyvavę italai, nei verslininkė Saulė Šaltenytė. Pastarieji neatvyko ir šįkart, tačiau teismo salė šįkart buvo pilnesnė – buvusio mylimojo byloje liudijo Justė Arlauskaitė-Jazzu. Ji teismo salėje jautėsi itin nejaukiai.

Jazzu liudijimas prokurorei pasirodė melagingas

Tvardydama jaudulį Justė papasakojo visą istoriją, kas įvyko lemtingąjį vakarą viename Vilniaus bare. „Leidome laiką viename iš Užupio barų. Buvome su kompanija, su draugais. Ir tada atėjo jie (italai, dalyvavę konflikte – DELFI). Vieną iš jų mes pažinojome, jis buvo Saulės Šaltenytės draugas. Iš pradžių kalbėjomės, bendravome, bet netrukus prasidėjo konfilktinė situacija. Jie pradėjo lįsti, kalbėti negražiais epitetais, vienas į Saulę metė raktus, pastūmė du žmones prie mano akių.

Jie trumpam išėjo, vėl užėjo į vidų, lyg niekur nieko atsisėdo ir toliau egėsi agresyviai. Aš stovėjau netoli durų. Išeidinėdami, vienas iš jų griebė man už sėdmenų.

Garsiai pasakiau: „Kas čia vyksta?“ Apsisukau ir nebebuvo nei jų, nei Justino. Po kurio laiko jie sugrįžo“, – pasakojo Justė.

Prokurorei pasiteiravus, ar Justė matė, kaip vyko vyrų konfliktas, ji patikino, kad ne, nes viskas vyko ne kavinės viduje, net ne jos teritorijoje. „Nemačiau, nes mes visi likome bare. Aš net nepastebėjau, kada Justas išėjo. Kai grįžo, mačiau, kad buvo gerai pasidraskyta, – pasakojo J. Arlauskaitė-Jazzu. – Justinas atėjo pirmas, jie iš paskos. Tada dar buvo pasirėkavimų, tačiau jie apsisuko ir greitai išėjo.“

Liudininke tapusi Justė išgirdo klausimą, kokie jos santykiai J. Jankevičiumi. Ji nedaugžodžiavo: „Jokie“.

Ramiai prasidėjęs posėdis netrukus įsiaudrino. Justė išgirdo kausimų dėl melagingų parodymų. „Ką manęs klausė, tą atsakinėjau, – tikino Justė. – Mes susitikome su tyrėja. Liepė išdėstyti kuo trumpiau.“

Justė tąkart, sausio mėnesį kalbėdama su tyrėja, nepaminėjo, kad jai italai, išeidami iš baro, griebė už sėdmenų. Būtent dėl šios detalės neva nutylėjimo Justė ir sulaukė įtarimų dėl melagingų parodymų.

Justinas nori, kas viskas kuo greičiau baigtųsi

Pasibaigus teismo posėdžiui, J. Jankevičius tikino, kad labiausiai nori, jog visa ši istorija kuo greičiau baigtųsi.

Situaciją, kilusią šio teismo posėdžio metu, kuomet Justė sulaukė prokurorės kaltinimų dėl tariamai melagingų parodymų, Justinas komentavo nenoriai: „Teismas išsiaiškins. Geriausia yra nevertinti, o palikti teismui dirbti savo darbą, – kalbėjo Justas. – Teismas yra kompetentingiausias mūsų valstybės mechanizmas, kuris gali išsiaiškinti: teisinga ar ne. Mano manymu, viskas buvo pasakyta teisingai.“

Teismo posėdžiuose italai nedalyvauja. Pasidomėjus, ar J. Jankevičius dar kartą norėtų juos sutikti, jo atsakymas buvo neigiamas. „Jei teismas nuspręs, kad tauta turi žinoti savo didvyrius, jei teismas manys, kad tai reikalinga, jis juos išsikvies, – tikino Justas. – Aš pats nelabai norėčiau tuos žmones kur nors gyvenime susitikti. Norėčiau, kad kuo greičiau šis puslapis būtų užverstas. Norėčiau atitaisyti žalą, padarytą visuomenei, jeigu tokia yra, ir kuo greičiau grįžti į savo taikų gyvenimą.“

Teismas yra „vienas pagrindinių dramblių, ant kurių laikosi visa Lietuva“, pagarbą teisingumo instancijai pabrėžė vyras.

Ir net stovėdamas teismo koridoriuje Justinas nepamiršo pašmaikštauti. Neva norėdamas išnaudoti visą žiniasklaidos dėmesį, jis ragino tėvus saugoti savo mažamečius nuo cukraus: „Mes suvartojame žymiai per daug cukraus. Jei norime tapti diabetikų tauta, tai visi tie skanūs dalykai, kuriuos reklamuoja per televiziją, turi būti sumažinami iki minimumo“.

Proceso pabaiga dar negreit

Apklausus liudininkę Jazzu, teismas paskelbė pertrauką iki kito posėdžio, kuris įvyks tik kitą mėnesį. Teismo posėdžiuose dar nedalyvavo į juos kviečiama Saulė Šaltenytė. Taip pat teismo salėje savo žodžio dar netarė ir konflikte dalyvavę italai.

Jau ne pirmą kartą teismo duris dėl konflikto su italais varstantis Justas nuo pat pirmųjų dienų tikina, kad nesidžiaugia ir nesididžiuoja tokiu poelgiu. Anot jo, jis yra linkęs konfliktus spręsti žodžiais, o ne veiksmais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)