Vyšnios – ne tik skanios, jos, pasirodo, turi ir daugybę sveikatai naudingų savybių.

Nors žinome, kokios uogos gali būti naudingos ir maistingos, dažnai jas nuvertiname ar paprasčiausiai pamirštame dėl asociacijų su saldžiais desertais, jų papuošimais.

Laimei, kaip tik šiuo metu Europoje prasidėjo vyšnių sezonas, tad tai puikus metas pasimėgauti šiomis uogomis.

„Standard“ pateikia 5 priežastis, kodėl valgyti vyšnias yra sveika:

1. Sumažina kraujospūdį

Vyšnių sulčių gėrimas yra toks pats naudingas siekiant sumažinti pakilusį kraujospūdį kaip ir vaistų vartojimas. Žmonės, gėrę vyšnių sultis, atskiestas su vandeniu, tvirtino, kad jų kraujospūdis per tris valandas sumažėjo 7 proc.

2. Vyšnios – puikus vitamino C ir skaidulų šaltinis

150 g vyšnių yra 25 proc. kasdienio rekomenduojamo kiekio vitamino C bei skaidulų.

3. Padeda smegenų veiklai

Jei norite, kad smegenys visuomet puikiai funkcionuotų, valgykite vyšnias. Tyrimai parodė, kad vyšnios netgi gali sumažinti Alzhaimerio ir Hantingtono ligų simptomus.

4. Vyšnios – puikus užkandis po treniruotės

Jei ką tik sportavote, vyšnios gali sumažinti raumenų skausmus ar stingulio jausmą po intensyvios treniruotės. Taip yra dėl to, kad šiose uogose yra daug antocianino – galingo antioksidanto, kuris užkerta kelią uždegimams.

5. Padeda įveikti nemigą

Vyšnios – natūralus melatonino šaltinis, šis hormonas padeda kontroliuoti miegą. Vyšnių sultys pagerina suaugusiųjų miego įpročius, padeda įveikti nemigą.