12-metis Trakų rajono Aukštadvario gimnazijos auklėtinis Andžėjus Artiomenko jau trečius metus su kitais globos namų vaikais dalyvauja Lietuvos futbolo federacijos (LFF) organizuojamame Lietuvos vaikų globos namų futbolo turnyre „Pažink pasaulį futbolo aikštėje“.

Gabus jaunuolis norėtų pasirodyti ir pasisemti įgūdžių rugpjūtį Trakuose vyksiančioje treniruočių stovykloje, bet 250 eurų dalyvio mokestis – neįkandamas globos namams.

„Andžėjus be galo žingeidus ir imlus viskam, kas susiję su futbolu, todėl ieškome bet kokios progos ir galimybių toliau vystyti ir tobulinti berniuko gebėjimus futbolo aikštelėje. Gal kurie nors iš jūsų norėtų prisidėti ir kartu išpildyti šio vaiko svajonę?“ – į geros valios žmones socialiniame tinkle kreipėsi viena globos namų darbuotoja, o jos įrašu iškart pradėta dalintis tarp tautiečių.

Vaikų laikinosios globos namų „Atsigręžk į vaikus“ direktorės pavaduotoja Loreta Everlingienė DELFI pasakojo, kad aistra futbolui tarp globotinių ypač suliepsnojo per šiuo metu Prancūzijoje vykstantį Europos čempionatą.

„Labiausiai norime, kad vaikai turėtų kuo domėtis, kad matytų savo kelią per gyvenimą. Pamatėme, kad Andžėjui neblogai sekasi aikštėje. Galbūt ta stovykla padės jam iš mėgėjiško futbolo pereiti į profesionalesnį“, – sakė L. Everlingienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)