Pateikiame keletą receptų, tačiau prieš juos naudodami įsitikinkite, kad nesate alergiški šioms uogoms.

Kaukė riebiai, išsiplėtusiomis poromis odai

Paimti šaukštelį šviežių žemuogių sulčių ir kiaušinio baltymą ir gerai išplakti. Gauta tyrele ištepti veidą ir palaikyti 10-15 min. Nuplauti šiltu, o vėliau šaltu vandeniu.

Kaukė odai balinti

Kelios šviežios žemuogės pertrinamos per sietelį, įlašinama 3 lašai žemės riešutų aliejaus ir išmaišoma. Veidas pirma patepamas kremu, po to paruošta tyrele. Po 15 minučių nuplaunama šiltu, po to šaltu vandeniu. Ši kaukė tinka strazdanotai, šlakuotai, dėmėtai ir spuoguotai veido odai.

Tonizuojantis losjonas

8 dalys šviežių žemuogių sulčių, 8 dalys agurkų sulčių, 30 dalių 45 laipsnių spirito (degtinės) ir 0,1 dalis salicilo rūgšties. Viską gerai suplakti ir truputį palaikius valyti odą.

Valgant žemuoges nyksta dantų akmenys, tačiau jei mėgausimės jomis be saiko, skydliaukei bus sunkiau pasisavinti jodą.

Sumaišykite 50 ml šviežiai išspaustų žemuogių ( braškių) sulčių su trimis arbatiniais šaukšteliais pieno. Gautu mišiniu suvilgykite marlinę servetėlę ir užsidėkite ant veido. Po 15 minučių nuplaukite kaukę vėsiu vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją