DELFI siūlo išskirtinį interviu su prodiuseriu, didžėjumi ir leidybinės kompanijos vadovu iš Berlyno.

Atlikėjas taip pat yra gerai žinomas Honzo slapyvardžiu, jo muzika - unikalių industrinių garsų ir dinamiško tempo kelionė. Atlikėjas aktyviai bendradarbiauja su DJ Ascion, jų bendri projektai „Repitch“, „3TH“ ir „Ascion & D. Carbone“ sulaukė milžiniško techno muzikos gerbėjų dėmesio. D. Carbone pasakoja apie didžėjaus karjeros pradžią, įkvėpimą kurti ir stebinti gerbėjus.

- Kas yra D. Carbone? Ir kaip elektroninė muzika atsirado jūsų gyvenime?

- Esu italų kilmės menininkas, šiuo metu gyvenu Berlyne. Elektroninė muzika patraukė mano dėmesį dar paauglystėje, o po kiek laiko klausymas manęs jau nebetenkino, atsirado noras kurti ir manipuliuoti garsais pačiam. Norėjau pradėti tai daryti savo stiliumi.

- Koks yra jūsų muzikos kūrimo procesas? Ar kurdamas muziką improvizuojate, ar iš anksto turite idėją ir nuo pradžių žinote, kaip viskas turi skambėti?

- Mėgstu atsiduoti dabarties momentui. Niekada savęs neverčiu kurti, labiau mėgstu laukti, kol pajuntu tinkamą nuotaiką, kurią noriu perteikti savo muzika. Manau, kad artisto saviraiška turėtų būti laisva ir nepaveikta jokių struktūrų ar išankstinių nusistatymų.

- Galbūt yra atitinkami elementai, garsai ar nuotaikos, kurių ieškote muzikoje?

- Noriu, kad mano muzika turėtų tam tikrą užvedančią nuotaiką, kuri leistų man ir klausytojams atsidurti tarsi kitoje erdvėje. O pati muzikinė kelionė turėtų būti skirta ir kūnui, ir mintims.

- Kokie muzikantai ar prodiuseriai padėjo jums atrasti savo muzikos stilių?

- Jeff Mills, visa „Bunker Records” komanda iš Hagos, Cj Bolland ir eksperimentatoriai Autechre ir Muslimgauze. Daugiausiai tokio stiliaus muzikos buvo išleista ankstyvaisiais 90-taisiais, bet aš tikiu, kad artimiausioje ateityje elektroninė muzika susigrąžins praeities šlovę.

- Kokiais kūrėjais domitės dabar?

- Domiuosi daugybe senų atlikėjų ir, aišku, visa savo draugų kuriama muzika. REPITCH/Cosmo Rhythmatic, 3TH, Innersurface, Ophism, Mord We – visi šie muzikantai dirba kaip komanda ir esame vienas kitam labai artimi.

- Ko galima tikėtis iš gyvo jūsų pasirodymo?

- Gyvas pasirodymas todėl ir vadinasi „live” – niekada negaliu žinoti, kas gali nutikti. Tačiau viena tikrai žinau – pasirodymas bus sprogdinantis!

Muzikos festivalių revoliuciją skelbiančiame renginyje taip pat koncertuos jungle ir regio atstovai Demolition Man (DB), Aries (DB), Jacky Murda (DB), hardcore valdovai I:Gor (PL)
CRiS3R (SE/IT), Terrorbunny (RU), psy trance ateivis Mantra Flow (Parasomnia Music) (DK) ir daugelis kitų.

„Revolution Festival 2016” vyks liepos 8-10 d. Utenos rajone, Sudeikiuose, ant vieno gražiausių Lietuvoje, Alaušo ežero kranto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)