„Vasaros atostogas ir vaikai, ir suaugusieji leidžia aktyviai: žaidžia įvairius lauko žaidimus, bėgioja, važinėja dviračiais ar riedučiais. Vis dėlto, mažieji kur kas dažniau neteisingai apskaičiuoja savo galimybes ir susižeidžia. Vasarą, palyginti su kitais metų laikais, jų patiriamų traumų, skaičius išauga beveik dvigubai“, – sako Mindaugas Balinskas, „Compensa Vienna Insurance Group“ žalų departamento vadovas.

Kaip rodo draudimo bendrovės sukaupta statistika, vaikai traumas dažniausiai patiria dėl penkių priežasčių – nukritę nuo kopėčių ar laiptų žaidimų metu (20 proc.), aktyviai sportuodami lauke, įskaitant pasivažinėjimus dviračiais ar riedučiais (12 proc.), paslydę ant žolės ar šlapios dangos (10 proc.), kryptelėję ar nikstelėję koją einant ar bėgant (10 proc.) ir užkliuvę lipant laiptais (6 proc.).

„Vietoje nenusėdinčius vaikus apsaugoti nuo traumų gali būti sudėtinga. Tačiau važinėjant dviračiu ar riedučiais užkirsti kelią rimtiems sužeidimams padeda įvairios apsaugos priemonės: šalmai, kelių, alkūnių, delnų apsaugos. Jos – pakankamai nebrangios, tačiau gali būti labai efektyvios siekiant išvengti rimtų sužalojimų, galinčių sugriauti planus ir taip sugadinti vasaros atostogas“, – sako M. Balinskas.

Pasak jo, tėvai arba vasaros stovyklų vadovai, norėdami apsaugoti vaikus nuo nelaimingų atsitikimų, renkasi juos drausti būtent buvimo stovykloje laikui arba vasaros atostogoms. Dažniausiai jų pasirenkama draudimo suma siekia 6 tūkst. eurų, o vidutinė išmoka traumų atveju svyruoja nuo 100 iki 200 eurų.

„Draudimo išmokos dydis priklauso nuo draudimo sumos – kuo didesnė draudimo suma, tuo didesnė bus išmoka patyrus traumą. Tėvai, rinkdamiesi draudimą savo atžalai, turėtų pranešti draudikui, jei vaikai lanko sporto būrelius, dalyvauja varžybose. Taip jie užsitikrins, kad draudimo polisas bus išrašytas teisingai, o draudimo išmoka nutikus nelaimei išmokėta operatyviai“, – pataria M. Balinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją