Birželio 29-ąją, trečiadienį, M. Žilinsko dailės galerijoje per susitikimą su lankytojais bus pagarsinta apie įdomų atradimą – Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų lietuvių muzikos istorijos skyriaus fonduose netikėtai aptiktos Oginskių dvarų gaidos, paties kunigaikščio Oginskio muzikiniai kūriniai. Su šiuo atradimu susirinkusiuosius supažindins muziejininkė muzikologė Aušra Strazdaitė-Ziberkienė.

Tądien bus sutiktas ir ilgai lauktas išsamus Oginskių dvaro Plungėje kolekcijos katalogas. Knygos sudarytojas muziejininkas Osvaldas Daugelis ir viena straipsnių autorių dr. Ramunė Šmigelskytė-Stukienė pristatys Oginskių giminės istoriją ir turtingą kolekciją. Nuo 1925 metų ji saugoma Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje.

Simboliška, kad kolekcija pateko būtent į šį muziejų, nes M. Oginskis nuo keturiolikos metų globojo būsimąjį dailininką ir kompozitorių Mikalojų Konstantiną Čiurlionį, rėmė jo studijas Varšuvoje ir Leipcige. Pasak O. Daugelio, muziejus atliko ypatingą misiją – atskleidė Oginskių giminės pėdsakus mūsų krašto kultūroje, surengdamas parodą, kurioje pirmą kartą taip išsamiai pristatyti Plungės dvaro turtai.

Knygoje pateikti daugiamečiai kolekcijos tyrinėjimai, iliustracijos papildytos išsamiais aprašais, parengtas visos kolekcijos katalogas, pristatyti Oginskių giminės istorijos bruožai.

Kūrinių katalogo viršelis
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)