Šešiolikai porcijų jums reikės:

3 kiaušinių,
275 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
100 g miltų,
1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių,
50 g krakmolo,
100 g braškinio džemo,
20 g želatinos,
150 ml pieno,
1 žiupsnelis vanilės,
500 ml grietinėlės,
400 g grietininio jogurto,
450 g braškių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Kiaušinius suplakite su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi.

Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, persijokite į išplaktą kiaušinių masę.

Kepimo formos dugną sutepkite riebalais, iškrėskite į ją tešlą ir kepkite 20 minučių.

Atvėsusį biskvitą horizontaliai perpjaukite per pusę. Abi biskvito dalis sutepkite braškiniu džemu, uždėkite vieną ant kitos, padėkite ant padėklo ir uždėkite aplinkui bortelius formai palaikyti.

Užmerkite 16 g želatinos. Pieną pakaitinkite su 75 g cukraus ir vanile, jame ištirpinkite nuspaustą želatiną. Kai masė pradės stingti, išplakite grietinėlę ir kartu su jogurtu sudėkite į žele. Išmaišykite.

Kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite jį ant biskvito roželių pavidalu. Padėkite tortą nakčiai į šaldytuvą.

Likusią želatiną užmerkite. Braškes nuplaukite ir nuvalykite. 150 g uogų smulkiai supjaustykite. Likusias braškes sumaišykite su 50 g cukraus ir pakaitinkite. Želatiną nuspauskite ir ištirpinkite šiltoje tyrelėje. Suberkite braškių gabaliukus. Žele atsargiai užpilkite ant kremo ir padėkite tortą į šaldytuvą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)