Kas yra savianalizė, nuo ko turėtume pradėti, kaip galėtume tobulėti? Į šiuos moterų klausimus turėjo atsakymus renginio Panevėžyje lektorės. Jos kvietė moteris atpažinti save moteriškuose archetipuose, deivių pavidaluose, tačiau nesistengti būti tik gerąja deive, neužgniaužti savo poreikių ir nebijoti pykti.

Lektorė Vilija Malinauskaitė supažindino renginio dalyves su moteriškaisiais archetipais ir jų pavyzdžiais, per kuriuos moterys gali labiau pažinti save ir išsaugoti ryšį su instinktyviąja prigimtimi. Vienas iš pavyzdžių – pažeidžiamoji deivė Persefonė arba Dukra, lietuviškasis atitikmuo – Nijolė. Šiai deivei ypač svarbu puoselėti išorinį grožį, jaunatviškumą, nes tai džiugina ją pačią ir aplinkinius. Šio tipo moteris linkusi būti globojama, turi stiprų ryšį su savo mama, santykyje su vyru ji tarsi vaikas, nori būti globojama ir nerūpestinga. Šiai moteriai sunku pasakyti „taip“, prisiimti atsakomybę, dažnai liga tampa būdas pasislėpti nuo sudėtingesnių situacijų ar nuožmios realybės. Tačiau tokioms moterims reikėtų stengtis išeiti iš savo komforto zonos, prisiimti vis daugiau atsakomybės ir drąsiai sakyti „taip“.

Lektorė V. Malinauskaitė skatino moteris pažinti save, stengtis tobulėti, nebijoti transformacijų ir rasti laiko sau pabūti deive.

Antroji lektorė psichologė Inga Būdvytytė kvietė moteris atkreipti dėmesį į savo kūno siunčiamus signalus. Pasak Ingos, kūnas dažnai pasako daugiau negu žodžiai, neigiama energija kaupiasi mūsų kūne. Todėl jaučiant skausmą ir nesant akivaizdžios jo priežasties, reikėtų atkreipti dėmesį, kokioms aplinkybėms esant skausmas atsiranda, stebėti pokyčius.

Lektorė kvietė moteris drąsiai reikšti savo jausmus, nebijoti atsisakyti daryti to, ko jos nenori daryti, ir neignoruoti savo poreikių. Ji taip pat siūlė moterims nesidrovėti kalbėti apie save, išsipasakoti savo problemas – tai taip pat sau skiriamo laiko dalis.

Lietuvos moterys kviečiamos būti aktyviomis ir inicijuoti „Rask laiko sau“ renginius savo rajone ar miestelyje. Informacija apie projektą ir renginius yra skelbiama Facebook/RaskLaikoSau paskyroje.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos Užs. Nr. 2016-DJ-04/1