Reikės:

6 vištienos kulšelės,
1 didelė morka,
1 svogūnas,
1 1/2 puodelio vištienos sultinio,
2 šaukštai maskarponės,
druskos, pipirų pagal skonį,
6 riekelės duonos,
2-3 šaukštai minkšto sviesto.

Mažesnėje, gilesnėje keptuvėje įkaitinti šiek tiek kepimui tinkančio sviesto ir sudėjus kulšeles kepinti ant didesnės ugnies (vis pavartant) 15 min. Tada paskaninti druska bei šviežiai maltais pipirais ir sudėjus smulkintas daržoves uždengti ir prisukti ugnį. Kepti taip 10 min, vieną kartą apverčiant.

Supilti sultinį ir uždengus dar troškinti apie 25 min. Kai kulšelės iškeps, šias išimti, o į daržovių padažą sudėti maskarponę ir šluotele išsukti viską, kad ši gražiai ištirptų. Paskaninti petražolėmis, druska bei pipirais ir sudėti atgal kulšeles, gerai išmaišyti.

Pasiskrudinti orkaitėj duoną.

Į lėkštę dėti duonos riekutę, uždėti vištos kulšelę ir gausiai apipilti padažu.

Šis patiekalas nėra draugiškas figūrai, bet kartais juk galima ir palepinti save gardžia vakariene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)