Visi žino tam tikrus triukus, kuriais siekiama priversti pirkėjus įsigyti kuo daugiau daiktų – tinkamas apšvietimas, nuteikianti muzika, nepaprastai malonus aptarnavimas...

O kadangi nemaža dalis žmonių grįžę iš parduotuvių suvokia, kad vėl nusipirko per daug nereikalingų daiktų, derėtų atkreipti dėmesį, ar elgiamasi teisingai.

Visad apsipirkinėkite vieni

Kai žmonės mato drabužius, parduodamus su didele nuolaida, jiems kyla noras juos įsigyti. Visai nesvarbu, ar tai tikrai reikalingas daiktas – baimė, kad kažkas kitas nusipirks ir jį turės, stipriai veikia sąmonę. Būtent dėl to psichologai pataria apsipirkinėti vieniems, o dar geriau – tuomet, kai ir kitų pirkėjų yra mažai.

Žmonės yra linkę mėgdžioti vieni kitus. Jei matote ką nors perkant krūvą drabužių, jausitės blogai, pats to nedarydamas. Bandykite to išvengti.

Neapsipirkinėkite, kai esate alkani

Tai galioja ne tik maisto produktų parduotuvėse. Tyrimai parodė, kad žmonės išleidžia 64 proc. daugiau pinigų, kai yra alkani – net pirkdami drabužius ir elektroniką, kad ir kaip juokingai tai galėtų skambėti.

Tad neikite apsipirkti būdami alkani, o taip pat – jei esate prastos nuotaikos. Blogai nusiteikęs žmogus yra linkęs labiau pasiduoti kitų įtakai ir pardavėjų triukams.

Išbandykite apsipirkinėjimą internetu

Ką manote apie pirkimą internetu, kuriame tai atliksite vienas pats ir neturėsite galimybės užkibti ant prekybininkų triukų?

Internete taip pat gausu prekių, prie kurių nurodyta tiek pirminė, tiek kaina su nuolaida. Tačiau internetinėje prekyboje jūs nematysite tokios gausybės akcijų, kaip realybėje, sulauksite mažiau pagundų ir, žinoma, išvengsite manipuliacijų.

Tačiau apsipirkinėdami internetu negulėkite lovoje

Lovoje jūs pernelyg atsipalaidavęs, kad galėtumėte padaryti tikrai gerą sprendimą. Na, o jei apsipirkinėjimas taip atsipalaidavus jums tikrai didelis malonumas, bandykite apsisaugoti kitais būdais – nesiregistruokite el. parduotuvėse ar neužsisakinėkite prekių vos tik įsidėję jas į krepšelį.

Kaip tinkamai apsipirkinėti išpardavimo metu?

Prieš prasidedant išpardavimui kai kuriose parduotuvėse drabužių etiketės būna pažymėtos skaičiais, raidėmis ar figūromis – tam, kad nurodytų, jog šioms prekėms bus suteikta nuolaida. Jei nusižiūrėjote kažką, kas yra pažymėta – neskubėkite pirkti ir sugrįžkite čia po kelių dienų, prasidėjus akcijų metui.

Palikite draugus ir vaikus ir eikite į parduotuves vieni – taip labiausiai susikaupsite.

Visuomet pirkite tik savo dydžio drabužius – kitaip net geriausia prekė bus nieko verta.

Draugiški parduotuvės asistentai yra jūsų raktas į žinojimą, kada vyks artimiausia akcija ir kokio dydžio drabužių dar yra likę.

Parduotuvės grupuoja drabužius pagal kategorijas ir stilius. O artėjant išpardavimui, prekės jose sudėliojamos kiek kitaip (visos palaidinės vienoje grupėje, o ne įprastai – sportinės ir puošnios – atskirose).