Portalas health.usnews.com pateikia 5 priežastis, kodėl verta valgyti vyšnias.

Vyšnios labai maistingos. Viename puodelyje ar maždaug 21 vyšnioje yra 90 kalorijų ir 3 gramai ląstelienos, jos taip pat puikus C vitamino šaltinis. Vyšnios taip pat padeda apsisaugoti nuo vėžio, įvairių uždegimų, širdies ir kraujagyslių ligų.

Stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje. Vyšnios patenka tarp produktų, turinčių mažiausią glikemijos indeksą. Vyšnių glikemijos indeksas yra 22. Glikemijos indeksas matuoja, kokį poveikį angliavandeniai turi cukraus kiekiui kraujyje. Balas nuo nulio iki 55 reiškia, kad poveikis nedidelis.

Vyšniose yra kvercetino. Tai augalinis flavonoidas, taip pat naudojamas ir kaip maisto papildas, kuris pasižymi antioksidacinėmis ir antiuždegiminėmis savybėmis. Kvercetinas padeda apsaugoti DNR nuo laisvųjų radikalų poveikio ir gali padėti sumažinti širdies ligų ir kai kurių vėžio formų, pavyzdžiui, storosios žarnos, prostatos, plaučių vėžio tikimybę.

Mažina sąnarių skausmą. Kai kurie tyrimai rodo, kad priešuždegiminės vyšnių savybės gali padėti numalšinti sąnarių skausmus, kurie atsiranda dėl tokių ligų kaip artritas ar podagra. Amerikoje atlikti tyrimai taip pat parodė, kad vyšnios padeda sumažinti šlapimo rūgšties kiekį kraujyje. Aukšta šlapimo rūgšties koncentracija kraujyje siejama su podagra.

Veikia kaip natūralūs migdomieji. Tyrimai parodė, kad vyšniose yra daug melatonino, kuris padeda reguliuoti organizmo miego ir budrumo režimus. Tyrimai parodė, kad papildai su vyšnių sulčių koncentratu pagerina miego kokybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)