„Mums labai netinka, kad būtent dramos teatre (vyksta toks renginys). Čia mūsų vieta, kurią mes, rusai, širdingai mylime ir visą savo gyvenimą čia vaikštome, bet labai gaila, kad yra nesusipratimas su vadovu“, - žurnalistams sakė protesto organizatorius, Lietuvos rusų sąjungos vadovas ir Seimo narys Sergejus Dmitrijevas.

Jis paragino atsistatydinti Rusų dramos teatro direktorių, antraip žadėjo kreiptis į Kultūros ministeriją, kad ji savo ruožtu atleistų J.Vaitkų.

S.Dmitrejevas pabrėžė, kad nėra prieš viešus homoseksualų renginius, tačiau teigė, jog protestuotojams netinka konkreti gėjų renginiui pasirinkta vieta.

„Mums labai svarbi šita vieta, nes čia mūsų gyvenimai, mūsų siela“, - kalbėjo Seimo narys.

Protestuotojai prie Rusų dramos teatro įėjimo laikė plakatus, raginančius išsaugoti „rusiškos kultūros šventovę“ bei laikytis tradicinių vertybių.

Ketvirtadienį Rusų dramos teatre vyksiantis renginys „Pride Voices“ pradės festivalį „Baltic Pride“, kuriuo lesbietės, gėjai, biseksualūs ir transseksualūs asmenys (LGBT) sieks didinti savo matomumą visuomenėje bei jos pakantumą.

Tame renginyje žinomi asmenys ir žmogaus teisių aktyvistai dalysis asmeninėmis patirtimis kovojant už lygias teises. Renginyje planuoja dalyvauti buvusi Islandijos premjerė Johana Sigurdardottir (Jouhana Sigurdardoutir) ir jos partnerė rašytoja Jonina Leosdottir (Jounina Leosduotir), Europos Parlamento vicepirmininkė Ulrikė Lunaček, Švedijos kultūros ir demokratijos ministrė Alice Bah Kuhnke (Alis Ba-Kunkė).

Kitomis dienomis toliau vyks tarptautinė žmogaus teisių konferencija, koncertai, kino festivalis, vakarėliai. Pagrindinis festivalio akcentas – eitynės „Už lygybę“ suplanuotos šeštadienį Gedimino prospektu.

„Baltic Pride“ yra kasmetinis LGBT festivalis, pakaitomis rengiamas vienoje iš Baltijos šalių sostinių.