Kremui:

500 gr. maskarponės,
400 ml. plakamos grietinėlės,
120 gr. cukraus pudros,
20 gr. želatinos,
1 šaukštas vanilinio cukraus.

Pagrindui:

1 pakelis „Selga“ sausainių (galit naudot 16 vnt. „Oreo“ sausainių),
50 gr. sviesto,
15 graikiškų riešutų branduolių.

Papuošimui:

keli „Oreo“ sausainiai viršuj ir į vidų,
kelios braškės arba kitokios uogos.

Gaminimas:

Ištirpiname sviestą. Sausainius kartu su riešutais sutrinti smulkintuvu iki trupinių smulkių. Supilkite sviestą ir viską gerai išmaišykite. Pilkite į 22 cm. skersmens formą, suformuokite pagrindą ir dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite kremą.

Želatiną išbrinkinkite, o tada ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

Išplakite grietinėlę.

Maskarponę išmaišykite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir ištirpinta želatina, o po to – su išplakta grietinėle.

Dalį masės įpilkite į formą, tolygiai paskleiskite, dėkite sutrupintus 2-3 sausainius, uogas. Užpilkite likusia mase ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

Tortą puoškite uogomis ir sausainiais.

Šis receptas atsiųstas konkursui „Skaniausias vasaros desertas“. Kviečiame ir jus atsiųsti savo mėgstamiausio saldėsio receptą el. paštu gyvenimas@delfi.lt ir laimėti puikių prizų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)