Susitikimai su dukra dukart per mėnesį atsieidavo apie 40 eurų – jokių koncertų, teatrų, kinų. Už telefoną per mėnesį sumokėdavau 10 eurų.

Per tuos 4 metus dantys stipriai sugedo, drabužiai „išseko“... Dabar persikėliau gyventi kitur, gavau geriau apmokamą darbą. To kaina – tai, kad gyvenu su močiute, o man yra 37 metai...

Sunku psichologiškai, bet per paskutinius 5 mėnesius dantų taisymui ir drabužiams išleidau daugiau nei 1700 eurų. Va tokia ta kaina... Tuos 4 metus dažnai keičiau darbus, nes niekas nenorėjo mokėti daugiau nei 600 eurų, be to, meluodavo, kad darbo sąlygos geros... Tik kaip už tai pragyventi?

Dabar pasitaupau, bet, va, mergina pasakė, kad aš išsikraustyčiau iš močiutės namų... Kilo klausimas, ar aš noriu vėl nuo algos iki algos gyventi? Juk didžioji pinigų, kurie lieka, dalis, bus išleisti buto nuomai...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Du – dirbantys – negalim aprūpinti dviejų vaikų“, – taip komentare, kuris susilaukė didžiulio kitų skaitytojų palaikymo, rašė vienas DELFI komentatorių.

„Pavargom, auginam du vaikus. Kol buvo seneliai, padėdavo, dabar likom vieni iš algų. Du – dirbantys – negalim visiškai aprūpinti dviejų vaikų. Neviltis... Ateities šioj šalį nei savo, nei vaikų nematom. Dantų nėra už ką pasitaisyti...“, – tokia liūdna situacija buvo nupasakota anoniminio skaitytojo komentare, paskelbtame po straipsniu apie metinį prezidentės Dalios Grybauskaitės pranešimą.

Jis susilaukė didelio skaitytojų palaikymo – beveik 600 žmonių nurodė pritariantys jam, įvertinę komentarą teigiamai. Tiesa, 39 išsakė priešingą poziciją. Prašome abiejų grupių – pasidalykite savo mintimis: ar jums sunku išgyventi Lietuvoje, kokios jūsų pajamos ir išlaidos, kaip jos keitėsi? Su kokiais sunkumais susiduriate – kas labiausiai apsunkina jūsų šeimos pečius? O gal neturite kuo pasiskųsti ir galite patarti tiems, kuriems sunku?

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Gyvenimas“ arba čia. Vienam jūsų dovanų įteiksime M.L. Schrad knygą „Vodkos imperija“.