Juos nustebino, kad Lietuvoje yra pakankamai lengva įkurti verslą. Tiesa, jie neketina palikti savo verslo Rusijoje, tačiau jau yra įkūrę padalinį ir Lietuvoje.

Anksčiau dirbdamas su „Kaspersky Lab“ Andrejus Krylovas pastebėjo problemą, kad darbo rinkoje egzistuoja nuolatinis konfliktas – žmonės ilgai neranda darbo, o kompanijos ilgai negali įdarbinti žmonių.

„Negalėjau suprasti, kur problema, juk žmonių ir darbo vietų labai daug“, - sakė jis. A. Krylovo teigimu, apsilankymas Silicio slėnyje pakeitė jo požiūrį į gyvenimą, požiūrį į verslą ir pan., o paskui jis greitai suformavo projekto „Skillaz“ idėją.

„Pasiskolinome iš draugų, padarėme sprendimo prototipą, tai buvo absoliučiai rusiškas sprendimas, kuris atliko vieną funkciją – video interviu įrašą. Ėmėme bandyti šį projektą tik su rusų kandidatais, rusiškomis darbo vietomis, žiūrėjome, kiek rinka gali būti pasirengusi šiai technologijai“, – pasakojo jis apie projektą.

Palaipsniui viskas ėmė vystytis į komercinį projektą. A. Krylovas ir jo kolega Grigorijus Dudašas pernai lankėsi Lietuvoje, konferencijoje „Login". „Taip ir prasidėjo santykiai su Lietuva, – įsiterpia į pokalbį G. Dudašas. – Nuvykome į –Login", ten pradėjo formuotis mūsų sprendimas.“

Po to jie pradėjo ruošti verslą užsienio investavimui, vertinti rinką.

„Supratome, kad ES rinka piniginiu ekvivalentu yra šimtus kartų didesnė už Rusijos rinką ir kad Europoje bei JAV – objektyvesnis požiūris į produktą. Supratome, kad turime sukurti gerą produktą“, – tvirtino A. Krylovas.

Verslininkų teigimu, išvyka į „Login" Lietuvoje padarė jiems didelę įtaką.

„2014 m. man susidarė įspūdis, kad rusų nemėgsta, kad su rusais nenori dirbti. Pirmas skambutis man buvo išvyka į Silicio slėnį, kur man pasakė – jei įdomus projektas, nėra skirtumo, ar tu rusas, ar mongolas. Svarbu tik produkto kokybė. Mano išvyka į „Login" baigė formuoti tokį suvokimą. Pamatėme, kad su mumis nusiteikę dirbti, bendrauti, buvo daug susitikimų“, – sakė jis.

A. Krylovo teigimu, Rusijoje nieko nežino apie „Login", apie jį vaikinai sužinojo iš pažįstamų.

„Kažkas iš pažįstamų mums pasiūlė nuvažiuoti į šį renginį pabandyti“, – sako G. Dudašas.

„Kai nuvykome į Vilnių, tikėjomės, kad tai bus renginys su 100 žmonių. Bet kai pamatėme, kaip čia išvystyta pradedančiųjų įmonių sistema, koks teisingas požiūris į ją, mane tai tiesiog sužavėjo. Mums labai patiko požiūris į žmones, vienas į kitą ir į šią sistemą“, – tvirtino A. Krylovas.

„Skillaz“ lankėsi „Login" ir šiemet.

„Susitikimai Europoje, Login suteikia daug galimybių užmegzti kontaktų. Mes supratome, kad Lietuvoje sukurta ekosistema, o lankymasis „Login" mums – galimybė dalyvauti šioje sistemoje“, – tęsė A. Krylovas.

Šiemet LOGIN metu „Skillaz“ surengė savo konkursą kartu su „Enterprise Lithuania“, kuris vadinosi „Digital Startup Battle“.

„Enterprise Lithuania“ mums daug padėjo, suteikė žodį pagrindinėje scenoje, buvo labai pozityvus požiūris į mus kaip į kompaniją“, – pridūrė G. Dudašas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (570)