„Robotas bandymų poligone tobulino automatinio judėjimo algoritmus, kurie bus panaudoti naujoje „Promobot“ versijoje. Inžinierius išvažiavo iš aikštelės, pamiršęs užverti vartus. Robotas be menkiausių kliūčių išriedėjo lauk ir leidosi ieškosi nuotykių“, – agentūrai Ura.ru sakė robotą sukūrusios bendrovės steigėjas Olegas Kivokurcevas.

Bandytojai roboto pasigedo tik po 45 minučių. Kai jis pagaliau buvo rastas, aplink šį technikos stebuklą jau buvo susibūręs nemenkas būrys smalsuolių, kurie išdykėlį noriai fotografavo. Į incidento vietą atvyko ir policijos pareigūnai.

Kaip žurnalistams sakė prototipo šeimininkas, robotas sustojo išsikrovus baterijai.

„Vairuotojai ramiausiai apvažiavo bėglį, šypsojosi, fotografavo. Kai kurie netgi sulėtindavo automobilius, kad galėtų jį iš arčiau apžiūrėti. Daugiausia laimės buvo vaikams“, – teigia O. Kivokurcevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)