Reikės:

500 gr. kalakutienos faršo (tiktų ir kitoks),
1 svogūno,
3 česnako skiltelių,
trupučio pipirų, druskos,
2 riekučių batono išmirkytų piene (galima naudoti manus),
2 virtų kiaušinių,
50 gr. tarkuoto sūrio fermentinio,
2-3 šaukštų minkšto sviesto,
ryšelis krapų arba kitokių žalumynų,
2 kiaušiniai žali,
džiuvėsėlių apvoliojimui.

Padažui:

2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų grietinės,
saujos špinatų.

Gaminimo eiga:

Į faršą tarkuojame svogūną, česnakus, dedame nuspaustą batoną arba manus, beriame druską, pipirus ir gerai išmaišome. Atidedame į šoną, kol gaminsime įdarą.

Kiaušinius virtus sutarkuojame burokine tarka, sūrį irgi. Krapus susmulkiname. Kiaušinius, sūrį, krapus ir minkštą sviestą išmaišome iki vientisos masės.

Iš faršo darome blyną, dedame kiaušinių įdarą ir gerai sulipdome, kad nebūtų jokio plyšiuko išbėgti įdarui.

Kotletą apvoliojame kiaušinio plakinyje, džiuvėsėliuose ir kepame aliejuje iki gražios auksinės spalvos.

Keptuvėje ištirpome sviestą, dedame smulkintus špinatus ir patroškiname 2-3 minutes. Dedame grietinę ir dar patroškiname.

Sudedame kotletus ir dar 2-3 min. patroškiname padaže.

Galite patiekti su grikiais ir raugintais agurkais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)