Baltijos šalių virtuvė – tai Latvijos, Lietuvos ir Estijos gyventojų mėgiami patiekalai. Mūsų tautoms būdinga gaminti švelnaus skonio patiekalus, naudojant saikingą kiekį aštresnių prieskonių. Baltijos šalių tautų gyventojai taip pat mėgsta kiaulienos, veršienos ir paukštienos valgių asortimentą, neretai patiekalai gaminami ir iš bulvių. Labiausiai paplitę produktai – pienas ir jo gaminiai: geriamas kefyras, valgoma natūrali varškė, saldūs varškės sūriai bei džiovinti sūriai.

Mums, lietuviams, pastarasis valgio racionas atrodo įprastas. Tačiau ką apie lietuvių, latvių ir estų mitybos įpročius pasakytų užsieniečiai? O jei savo nuomonę išreikštų konservatyvumu pasižymintys britai, kurių pačių kulinariniai gebėjimai kitų europiečių neretai yra pašiepiami?

Britų pirmieji įspūdžiai, paragavus jiems neįprasto Baltijos šalių maisto, užfiksuoti nuotaikingame filmuke.

Filmuką savo feisbuko paskyroje patalpino viena Baltijos šalyse populiariais produktais prekiaujanti parduotuvė.

Britai ragavo šaltibarščius, bandeles su lašinukais, šprotus, kefyrą, džiovintą rūkytą žuvį, sūrį, duoną su česanku, traškučius. Kaip matyti iš vaizdo įrašo, kai kurie produktai jiems patiko, kai kurie – nelabai. Reakcijas nusako šalia ragautojų rodomi ženkliukai – raudonas kryželis bei žalia varnelė.

Šaltibarščius ragautojai apibūdina kaip atgaivinančius, labai gerus. Teigiamos reakcijos susilaukė duona su česnaku, bandelės su lašinukais. Šprotus, atvirkščiai, ragauti bijo – daugumos reakcija buvo neigiama, vienas ragautojų konservus pavadino keistais. Tiesa, filmuke nurodyta, kad britai ragauja latvišką maistą, tačiau patiekalai puikiai pažįstami ir lietuviams.