Šių namų šeimininkai turėjo gana aiškią viziją, kaip turėtų atrodyti jų naujieji namai. Jau pirmo susitikimo metu buvo sudėlioti prioritetai – namai turi atitikti šeimos su mažais vaikais poreikius.

Tuo pačiu užsakovai pageidavo šviesaus, modernaus, skandinaviško stiliaus interjero, kuriame dizaino sprendimai būtų labai apgalvoti ir funkcionalūs, o parenkamos medžiagos ne tik estetiškos, bet ir praktiškos.

Iš pirmo žvilgsnio šviesus koloritas ir praktiškumas gali atrodyti kaip nesuderinami dalykai, nes vaikai piešia ant sienų, tepa baldus ir pan. Tačiau taip nėra, jei sienas dažysite tinkamais dažais ir pasirinksite „teisingas“ medžiagas baldų gamybai.

Nors natūralios medžiagos interjere yra akcentuojamos kaip privalumas, tačiau jas neskausmingai galima pakeisti ir kitomis naujų technologijų medžiagomis, kurios atrodo puikiai ir yra atsparios atsparios įbrėžimams, bei trinčiai.

Minimalistinė namo architektūra, aukštos lubos, dideli iki žemės langai ir namų šeimininkų simpatijos skandinaviškam stiliui padiktavo pagrindinius interjero sprendimus. Didžiąją namo dalį užima bendra erdvė, kurioje išdėstytos virtuvės, svetainės ir darbo kambario zonos, likusi dalis skiriama privačiai miegamųjų ir vonios kambarių erdvei.

Toks zonavimas buvo priimtinas, todėl stengėmės išlaikyti bendrą erdvės vientisumą - virtuvės zoną palikome atvirą, ją nuo svetainės erdvės atskyrėme tik „sala“, o darbo kambarį atskyrėme plačiomis, beveik iki lubų stiklinėmis durimis. Toks sprendimas ne tik sustiprino erdvės pojūtį, bet ir atitiko šeimos, turinčios mažų vaikų, lūkesčius - kuo daugiau laiko būti drauge.

Kuriant šį interjerą daugiau dėmesio skyrėme ne dekoro elementams, o išbaigtumui ir medžiagų kokybei. Labai kruopščiai rinkomės apdailos medžiagas ir kitus ilgai išliekančius elementus – kokybiškas vidaus duris, grindų dangą, keramiką, natūralaus akmens masės bei marmuro židinio apdailą.

Beveik visus bendros erdvės baldus, išskyrus minkštuosius, gaminome Lietuvoje. Natūralaus ąžuolo valgomasis stalas ir kėdės, suskeldėjęs ąžuolo kelmas – staliukas, kavos staliukas su marmuro stalviršiumi, lininės užuolaidos yra labai kokybiškos ir suteikia aplinkai autentiškumo.
Svetainė, „Habitas“ sukurtas interjeras

„Habitas - interjero dizainas ir baldai“ sukurtas interjeras

Baldai

Nors virtuvės zonoje dominuoja balta spalva, tačiau nereikia baimintis, kad po poros metų apsidaužys kampai ir baldai praras savo išvaizdą, jei jie pagaminti iš itin atsparių medžiagų.

Apatinių spintelių fasadų gamybai pasirinkome vieną naujausių italų gamintojo Cleaf produktų - laminuotą medžio drožlių plokštę (LMDP), kuri turi labai gražią, gilią medžio tekstūrą, atrodo natūraliai ir toli gražu neprimena įprastos laminato plokštės. Be to, lyginant su dažyta medžio dulkių plokšte (MDF), kuri iki šiol labai populiari virtuvės baldų gamyboje, šis produktas yra daug atsparesnis ir pigesnis.

Viršutinių spintelių fasadams keliami mažesni atsparumo reikalavimai, todėl juos gaminome iš dažyto MDF, blizgūs paviršiai atspindi šviesą ir pakankamai masyvus viršutinių spintelių segmentas vizualiai atrodo lengviau. Kadangi lubos aukštos, šiek tiek jas nuleidome, kad tarp lubų ir spintelių neatsirastų šešėlis.

Jei lubos žemos, spinteles reikėtų planuoti iki pat lubų, tokiu būdu erdvė atrodys aukštesnė, tik palikite virš jų karnizą, kad pakeliami fasadai nesidaužytų į lubas ar durelės nesiliestų su lubiniais šviestuvais.

Stalviršiai

Kitas svarbus klausimas įsirengiant virtuvę – kokį rinktis stalviršį ir virtuvės sienelės apdailą. Natūralaus ar dirbtinio akmens stalviršiai itin brangūs, o standartiniai 40 mm storio HPL stalviršiai ne visada atitinka modernaus virtuvės stiliaus ar šeimininkų poreikius. Todėl šiuo atveju pasirinkome naujų technologijų produktą – kompaktinį 10 mm storio aukšto slėgio laminato stalviršį, kurio tekstūrinis paviršius labai primena natūralų lengvai grublėtą akmenį.

Šis produktas išgaunamas naudojant aukštą slėgį bei temperatūrą, tai ypač didelio tankio medžiaga, atspari įbrėžimams, vandeniui, turinti antibakterinių savybių, bei yra antipelėsinė, todėl puikiai tinka naudoti virtuvėje ar vonios spintelių stalviršiams.

Savo išvaizda kompaktinis HPL Mika yra artimas natūralaus ar dirbtinio akmens stalviršiams, nenusileidžia jiems atsparumo ir vandens neįgeriamumo prasme, tačiau yra beveik tris kartus pigesnis, lyginant su „Corian“ stalviršiais. Vienintelis trūkumas – tai, kad kompaktinis HPL yra standartinių matmenų, todėl posūkiuose stalviršis neturi tokio vientisumo kaip „Corian“, nors siūlė labai plona ir stipriai neišryškėja.

Ploną HPL stalvišį pratęsėme ir ant virtuvės sienelės, baldai įgavo vientisumo ir modernios estetiškos, be to nuo jo lengva nuvalyti nešvarumus ir riebalų likučius kaitlentės zonoje.
Svetainė, „Habitas“ sukurtas interjeras

„Habitas - interjero dizainas ir baldai“ sukurtas interjeras

Sienos

Kadangi vidaus sienos ir lubos buvo dažomos ta pačia dramblio kaulo baltumo spalva, tokiu būdu lubos atrodo dar aukštesnės, o patalpa dar erdvesnė, daug dėmesio skyrėme dažų kokybei. Akivaizdu, kad kuo kokybiškesni dažai, tuo jie brangesni, tačiau tikrai verta į juos investuoti, nei turėti „nupirštuotas“ sienas dar neužsibaigus dažymo darbams.

Renkantis dažus taip pat reikia atkreipti dėmesį į LOJ (lakiųjų organinių junginių) kiekį, jis visada nurodomas dažų etiketėje. Kuo mažesnis LOJ, tuo dažai draugiškesni aplinkai, vandens pagrindu pagamintuose dažuose LOJ yra mažiau nei nulis. Taip pat reikėtų žinoti, kad pusiau blizgūs ir blizgūs dažai yra lengviau valomi ir atsparesni, nei matiniai, todėl matiniais dažais dažniausiai dažomos tik lubos.

Šiuo atveju pasirinkome šilko blizgumo dažus sienoms (nes sienų nelygumai, nudažyti tokiais dažais, mažiau išryskėja), o koridoriaus zonoje naudojome tos pačios dramblio kaulo baltumo spalvos dažus su keramikos dalelėmis, kurių paviršius atsparus šveitimui ir mažiau įgeria purvo.

Grindys

Nors skandinaviško stiliaus interjere grindų apdailai dažniausiai naudojama natūrali mediena, ypač mėgiamos balinto medžio grindų dangos. Tačiau namų šeimininkai pageidavo ilgaamžių ir mažai priežiūros reikalaujančių grindų, be to, nenorėjo į grindis daug investuoti, todėl pasirinkome rusvai pilkšvą, gilios tekstūros laminuotą grindų dangą.

Grublėtas grindų paviršius labai tikroviškai atkuria medinių grindų vaizdą ir yra ypatingai atsparus. Dar vienas veiksnys, nulėmęs šį grindų dangos pasirinkimą, yra tai, kad laminuota grindų danga yra geras šilumos laidininkas, todėl puikiai tiko šildomoms namo grindims.

Renkantis grindis, reikėtų vadovautis paprasta taisykle – grindys pirmiausiai turi atlikti jūsų gyvensenos būdą. Aišku, natūralios medienos grindys visada suteikia namams jaukumo ir šilumos, tačiau jei turite mažų vaikų ar gyvūnų, dažnai turite svečių, galima drąsiai rinktis ir laminuotą grindų dangą, tačiau atkreipkite dėmesį į kokybę.

Laminatas skirstomas į klases, kuo aukštesnė klasė, tuo kokybiškesnis produktas. Tinkamai parinkus laminato spalvą ir tekstūrą, grindys atrodo labai natūraliai, be to, yra ekologiškas produktas, jam gaminti yra naudojamos miško atliekos - medžių kelmai, šakos ir pan., taigi nekenkiama aplinkai. Privalumai - kaina ir montavimo paprastumas, atsparumas įbrėžimams ir deformacijai.
Svetainė, „Habitas“ sukurtas interjeras

„Habitas - interjero dizainas ir baldai“ sukurtas interjeras

Akcentai

Šviesiame interjere yra tik keletas akcentų - tai mėlyni skandinaviško stiliaus krėslai ir elegantiški, keramikiniai, dekoruoti aukso spalva šviestuvai virš valgomojo stalo. Natūralių spalvų gama leidžia šeimininkams nesunkiai pakeisti ar paįvairinti erdvę – tereikia įnešti norimus akcentus, taigi laikui bėgant namai lengvai galės keistis kartu su šeimininkų poreikiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)