Ingredientai
Vištienos filė
400
g
Fermentinis sūris
8
riekelės
Rūkytas kumpis
4
riekelės
Sūris su mėlynuoju pelėsiu
4
šaukšteliai
Miltai
5
šaukštai
Mairūnai
2
šaukštai
Grūdėtosios garstyčios
3
šaukšteliai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Kiaušiniai
2
vnt.
Malti džiūvėsėliai
6
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Miltus sumaišykite su druska ir pipirais.
Vištienos kepsnelius uždenkite dviguba maistine plėvele ir plonai išmuškite.
Aptepkite plonu sluoksniu grūdėtomis garstyčiomis, pabarstykite smulkintu mairūnu.
Ant kepsnelių klokite po ploną riekelę kumpio, ant jo po dvi plonas sūrio riekeles ir nedidelį gabaliuką sūrio su mėlynuoju pelėsiu.
Kepsnelius susukite taip, kad viduje liktų kumpis ir sūris.
Kotletus apvoliokite miltų mišinyje ir dėkite valandai į šaldytuvą.
Šaltus kotletus apvoliokite kiaušinių plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose.
Dėkite virti į įkaitintą aliejų, kol gražiai apskrus.
Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir bulvių koše.
Atsiliepimai