Peržiūrėjus kelių šimtų šunų nuotraukas, akys užkliuvo tik už vienos – protingo žvilgsnio „mini vilkės“. Kitą dieną jau buvau pakeliui į „Grindą“. Taip mano gyvenime atsirado 4 mėnesių energijos kamuolys – Šira.

Nuo mažumės jai reikėdavo daug užsiėmimų. Kaip ir tada, taip ir dabar kasdien lauke praleidžiame kelias valandas, bendraujame su kitais miške ir parkuose, kur susitinkame ir kitų šunų augintojų. Nors Šira širdyje – miško vaikas, bet puikiai elgiasi ir mieste, kartu nueiti į kavinę mums – jokia problema, ji kantriai laukia, kol pavalgysiu.

Širos didžiausias išskirtinumas – didelė meilė visiems žmonėms, niekas pro ją negali praeiti nepabučiuotas. Nesusidūriau su jokiomis elgesio problemomis, o tik su šuns begaline meile, ir taip pati patyriau, kad pasakymas, kad gyvūnai iš prieglaudos yra prastesni, – tik mitas.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių!

Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.