Susidūriau su tokia situacija – sergu sunkia astmos forma, o šiandien įlipau į troleibusą, kurio vairuotojas ramiai užsirūkė, o paprašytas liautis, įžūliai to nedarė.

Ar normalu, kad šiais laikais, kai visuomenė jautriai žiūri į rūkymą ir jo sukeliamas problemas, kai vis daugiau žinoma apie tabako žalą (net ir pasyviai rūkant), kai draudžiama rūkyti kavinėse, laiptinėse, viešojo transporto stotelėse, netgi kai kuriose miesto erdvėse (tokiose kaip V. Kudirkos aikštė), atsiranda tokių troleibuso vairuotojų („kelių erelių“), kurie ne tik nesaugiai vairuoja („gazas-stabdžiai“ būdu), bet ir ramiai rūko, nepaisydami prašymo to nedaryti? O juk reikalavau tik to, kas savaime suprantama kiekvienam piliečiui – saugios kelionės ir draudimo rūkyti laikymosi.

O buvo taip: birželio 10 d. apie 16 val. stotelėje „Sąjūdžio kelias“ įsėdau į 9 troleibusą (...). Netrukus pastebėjau, kad vairuotojas labai nervingai ir net agresyviai vairuoja – staigiai stabdo, žmones skraidindamas per troleibusą (tik per atsitiktinumą nesitrenkiau į stiklą), naudoja garsinį signalą (neva perspėdamas prieš jį važiuojančius automobilius) ir pan.

Galiausiai, netoli stotelės „Sietynas“, vairuotojas atsidarė pusę priekinių durelių ir užsirūkė.

Kai aš paprašiau jo liautis rūkius (juk tai draudžiama ne tik keleiviams, bet ir vairuotojams), jis nekreipė dėmesio. Toliau nervingai pakaitomis spaudė tai akceleratoriaus, tai stabdžių pedalus, tarsi kliūtis pamatytų tik likus 10 cm, vairavo labai neatsakingai ir pavojingai.

Aš sergu sunkia astmos forma (turiu invalidumą), todėl rūkalų kvapas, pasklidęs po troleibusą, man sukėlė astmos priepuolį.

Kokybiškų fotografijų, važiuojant taip „virtuoziškai“ vairuojamu troleibusu padaryti nebuvo įmanoma, tačiau net ir iš šių akivaizdžiai matosi jau gerai nurūkyta cigaretė. Išmaniesiems telefonams „m.Ticket“ sistema įdiegta, elektroninis bilietas veikia, tačiau elementarių paslaugų teikti nepavyksta. Kažin, kodėl?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Situaciją, dėl kurios pasiskundė DELFI skaitytoja, pakomentavo UAB „Vilniaus viešasis transportas“ komunikacijos vadovė Rasa Norkienė. Ji nurodė, kad vairuotojui bus skirta nuobauda, o keleivės už nemalonią kelionę atsiprašė.

„Šis atvejis žinomas mūsų bendrovėje, jau pradėtos vykdyti visos nustatytos procedūros vairuotojo atžvilgiu. Už rūkymą darbo vietoje kaip ir kitus darbo drausmės pažeidimus yra taikomos įmonėje nustatytos drausminančios priemonės: drausminės nuobaudos, gali būti sumažinta vairuotojo klasė, nuo kurios priklauso darbo užmokesčio dydis ir kt. Minėtas vairuotojas yra iškviestas atvykti (šiuo metu jam poilsio dienos) ir jis bus supažindintas su sprendimu dėl nuobaudos skyrimo. Viešinti skirtą nuobaudą žiniasklaidai anksčiau nei pačiam darbuotojui negalime.

Keleivio atsiprašome už nuvylusią kelionę ir tikimės, kad požiūris į kitus „Vilniaus viešojo transporto“ vairuotojus, kurie gerai dirba ir profesionaliai vykdo savo pareigas, dėl šio įvykio nepasikeis“, – keleivės skundą pakomentavo R. Norkienė.

Norite pasidalyti savo patirtimi viešajame transporte? Rašykite el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Transportas“.