Ingredientai

Dorados 4 vnt.
Medus 1 šaukštas
Sojos padažas 2 šaukštai
Kajeno pipirai šaukštelis
Česnakai 2 skiltelės
Kalendros grūdeliai 2 šaukšteliai
Kuminai malti 1.5 šaukštelio
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Paruoškite marinatą: susmulkinkite česnako skilteles bei smulkiai supjaustykite šviežią imbierą. Juos sumaišykite su likusiais marinato prieskoniais.

Žuvies žvynų valyti nereikia, nes žuvies oda ant žarijų vis tiek sukeps (nebent mėgstate labai apskrudusią žuvies odelę).

Išvalykite žuvies vidurius; iš abiejų pusių, per visą žuvį, padarykite negilias įpjovas ir gerai įtrinkite marinatu (įpjovos reikalingos, kad marinatas geriau įsigertų į žuvį). Palikite pernakt marinuotis.

Doradai kepti labai karštų žarijų nereikia. Kiekvieną jos pusę kepkite apie 7 min. Prieš kepdami, groteles galite patepti aliejumi, taip iškepusi žuvis lengviau nuo jų nusiims. Skanaus.

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai