Ingredientai

Padažas medaus pagal skonį
Jautienos maltinis:
Druska pagal skonį
Garstyčios pagal skonį
Karamelizuoti svogūnai:
Aliejus kepimui pagal skonį
Balzaminis actas pagal skonį
Cukrus pagal skonį
Druska pagal skonį
Porcijos: 1

Gaminimo eiga

1. Maltą jautieną sumaišykite su garstyčiomis, vandeniu ir aliejumi, paskaninkite prieskoniais. Suformuokite ovalios formos bandelės dydžio maltinį.

2. Karamelizuotų svogūnų gaminimas: į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite smulkiais kubeliais (5 mm dydžio) pjaustytus raudonus svogūnus ir kepkite apie 10 min., kol jie suminkštės. Tuomet berkite cukrų, druską, pilkite balzamiko actą. Kaitinkite, kol išgaruos skystis.

3. Mėsainio bandelės abi puses (viršutinę ir apatinę) apkepkite ant grilio. Jautienos maltinį taip pat apkepkite ant grilio, kiekvieną pusę kepkite po maždaug 4 min. Kepimo pabaigoje ant mėsainio užtepkite medaus padažo ir uždėkite bri sūrio. Tuomet ant apatinės bandelės dėkite salotų lapus, ant jų – karamelizuotus svogūnus ir užvožkite viršutinę bandelės pusę. Mėsainį patiekite su skrudintų bulvių skiltelėmis.

4. Netradicinis, tačiau įdomus garnyras – keptos duonos traškučiai. Duoną supjaustykite plonais griežinėliais ir apskrudinkite įkaitintoje keptuvėje naudodami šlakelį česnakinio aliejaus. Šalia patiekite indelį raudonojo padažo: 1 šaukštą majonezo sumaišykite su šaukštu pomidorų padažo.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai