Porcijos: 6
Šiandien siūlome gabalėlį Italijos – lazaniją! Pasistengti reikės, užtruks gaminimo procesas, bet, patikiname, – patiekalu tikrai mėgausitės. Kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.

Gaminimo eiga

* Keptuvėje pakepinkite faršą (gali būti ir kalakutienos ar jautienos - kokį mėgstate). Baigiant kepti pagardinkite prieskoniais ir druska.

* Morką sutarkuokite burokine tarka sutarkuojame morkas, Svogūnus ir papriką smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvė su trupučiu įkaitinto aliejaus ir kepinkite, nuolat maišydami. Pabaigoje sudėkite susmulkintus pomidorus. Pagardinkite prieskoniais ir sudėkite į faršą.

* Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite du šaukštus miltų ir nuolat maišydami pakepinkite, kol gražiai pagels. Paskui po truputį nuolat maišydami supilkite pieną. Pakaitinkite ir pagardinkite prieskoniais.

* Ant kepimo formos dugno užpilkite truputį padažo, tada išdėliokite makaronų lakštus. Uždėkite faršo, tada vėl makaronų lakštus, vėl padažo.

* Viršutinis sluoksnis turi būti makaronų, kuriuos gausiai aptepkite likusiu padažu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, apie 30 minučių, kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai