Tarptautinis dokumentinių filmų festivalis „Sheffield Doc/Fest“ yra trečias pagal dydį dokumentinių filmų festivalis pasaulyje ir didžiausias Didžiojoje Britanijoje, rengiamas nuo 1994 metų. Festivalis išsiskiria ne tik įspūdinga programa, bet ir organizuojamais susitikimais su pagrindiniais dokumentinio kino rėmėjais, naujų filmų idėjų pristatymais. Daug dėmesio festivalyje skiriama jauniesiems kino kūrėjams ir jų galimybėms atskleisti bei mokytis vieniems iš kitų.

Giedrės Žickytės ir Maite Alberdi dokumentinis trumpametražis filmas „Čia aš tik svečias“ bus rodomas konkursinėje filmų programoje. Šefilde taip pat įvyks filmo premjera Didžiojoje Britanijoje.

Giedrė Žickytė festivalyje dalyvaus nebe pirmą kartą. 2013 metais režisierė buvo pakviesta su filmu „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ bei dalyvavo geriausios festivalio moters režisierės konkurse.

Filmas „Čia aš tik svečias“ – bendras Lietuvos ir Čilės kūrėjų darbas ir pirmasis Lietuvos kino centro bendradarbiavimo su tarptautiniu Kopenhagos dokumentinių filmų festivaliu rezultatas. Šis bendradarbiavimas užsimezgė, kai tarp abiejų šalių 2012 m. pabaigoje buvo pasirašytas susitarimas dėl Lietuvos kino kūrėjų dalyvavimo bendros gamybos filmų skatinimo programoje „CPH:LAB“.

Kitas lietuviškas filmas festivalio programoje – tai 2015 metais Lietuvos muzikos ir teatro akademiją baigusios ir kūrybinį kelią pradedančios režisierės Živilės Mačiulytės dokumentinis trumpametražis filmas „Žana“. Įveikęs didžiulę atranką filmas yra atrinktas į festivalio konkursinę studentiško kino programą, kurioje varžosi 11 filmų iš viso pasaulio.

Filmas „Žana“ – tai istorija apie merginą vardu Žana, kuri baigusi aktorinio meistriškumo studijas ruošėsi pradėti vaidinti Rusų dramos teatre, tačiau prasidėjus karui Ukrainoje, ji nusprendė vykti ten. Žana renka pagalbą Ukrainos kariams ir gabena siuntinius į patį karo frontą. Ji stengiasi balansuoti tarp karo ir ramybės. Filmas – kelionė tarp šių dviejų pasaulių, ribų, kad viskas pasaulyje susipynę – karas yra „ten“, bet gali tuoj būti ir „čia“. Festivalio metu įvyks ir filmo premjera.

Profesionalams skirtame dokumentinio kino forume Arūnas Matelis pristatys savo filmą „Gladiatoriai. Kita planeta“. Filmas yra baigiamojoje gamybos stadijoje, tad tikimasi, jog dalyvavimas festivalio rengiamame forume palengvins gamybos ir kūrybos procesą bei padės susirasti partnerius būsimo filmo sklaidai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)