GRYNAS.lt šaltinių teigimu, šis įstatytas Seimo plenariniame posėdyje gali būti svarstomas kitą antradienį. Kol kas posėdžio darbotvarkė dar nėra paskelbta. GRYNAS.lt anksčiau jau rašė apie šias pataisas.

Dabartiniame žuvininkystės įstatyme yra numatyta, jog žvejai verslininkai negali parduoti netyčia sugautų per mažų ar tuo metu gaudyti draudžiamų žuvų. Jas verslininkai gali sunaudoti tik savo reikmėms.

Tačiau Seime, Kaimo reikalų komitete jau nepirmą kartą bandoma šią nuostatą pakeisti. Pirmas bandymas buvo lapkričio mėnesį, kuomet leisti žvejams parduoti draudžiamą laimikį siūlė socdemas Kazys Grybauskas. Vis dėlto Seimas jo pataisas atmetė. Dabar antru bandymu ši K. Grybausko pataisa jau įtraukta į įstatymą, jai aktyviai pritaria ir Darbo partijos narys, Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Petras Čimbaras.

Naujame įstatyme atsirastų nuostata, kad verslininkai gali parduoti iki 10 procentų nuo bendro žvejybos laimikio atsitiktinai sužvejotų žuvų: „Draudžiama perdirbti, parduoti ar supirkti šviežias tų rūšių žuvis, kurių žvejyba yra draudžiama arba tuo metu draudžiama, ir tų rūšių žuvis, kurioms netaikomas Reglamento (ES) Nr. 1380/2013 15 straipsnyje nustatytas reikalavimas ir kurios yra mažesnės negu Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyto minimalaus dydžio, išskyrus akvakultūros produktus, turint patvirtinimo dokumentus, žuvis, skirtas žuvivaisai, ir vidaus vandenyse sužvejotų mažesnių negu nustatyto minimalaus dydžio žuvų ar (ir) atsitiktinai sužvejotų tų rūšių žuvų, kurių žvejyba yra draudžiama arba tuo metu yra draudžiama, iki 10 procentų bendro žvejybos laimikio.“

Tokioms pataisoms priešinasi tiek Žemės ūkio, tiek Aplinkos ministerijos. Kviečiame išsakyti savo nuomone apie siūlomas pataisas apklausoje.