31-erių C. Ronaldo – žaidėjas, į kurį Europos čempionato metu kryps bene didžiausias viso pasaulio žiniasklaidos dėmesys.

Prie jo Portugalijos superžvaigždės jau įpratusi keliolika metų, nuo pat savo karjeros „Manchester United“ klube pradžios.

„Futbolą žaisdavau nuo pat vaiksytės – su savo pusbroliais. Žaisdavau ir kieme, ir mokykloje. Madeiroje gyvenau iki vienuolikos metų, o vėliau išvykau.Nuo paprasto vaikinuko, kuris išvyko gyventi ir treniruotis į Lisaboną aš sugebėjau tapti kažkuo, ką žino visas futbolo pasaulis.

Vaikystėje, žiūrėdamas kaip žaidžia pasaulio futbolo žvaigždės, aš sau pasakiau, kad vieną dieną būsiu tarp jų, būsiu ten. Ir kai sulaukiau pasiūlymo išvykti iš Madeiros, buvo labai sunku – tiek mano tėvams, tiek man pačiam. Tai buvo sunkiausias gyvenimo sprendimas, tačiau jis pasiteisino“, – savo kelią į šlovę prisiminė C. Ronaldo, kuris gimtojoje Madeiroje netgi yra įkūręs asmeninį savo trofėjų muziejų CR7.

Anot C. Ronaldo, jo jaunystės herojais buvo geriausi Portugalijos futbolininkai.

„Mano herojai buvo Luisas Figo, Rui Costa, Fernando Couto. Maniau, kad pasieksiu jų lygį. Taip pat žiūrėdavau Portugalijos lygos rungtynes, „Manchester United“, Madrido „Real“, „Valencia“, „AC Milan“ mačus. Norėjau būti tarp geriausių.

Ir viena iš pačių išskirtiniausių savaičių mano gyvenime buvo debiutas „Manchester United“ gretose – viename iš geriausių klubų pasaulio istorijoje. Netrukus debiutavau ir rinktinėje, viskas vyko labai greitai. Tai – išskirtiniai momentai mano gyvenime“, – ispanų portalas AS cituoja C. Ronaldo.

Pasak futbolininko, patį skaudžiausią karjeros epizodą jis išgyveno 2004-aisiais, Portugalijoje vykusio Europos čempionato finale. Tąsyk lemiamose rungtynėse portugalai 0:1 nusileido sensaciją pateikusiems graikams.

„Pralaimėti rungtynes Graikijai buvo labai sunku. Tai buvo unikalus šansas tapti Europos čempionais. Tiesą sakant, futbolas man atvėrė daugybę galimybių, tačiau nė viena iš jų nebuvo užtikrinta. Tai, kas šiandien yra tiesa, rytoj jau gali būti melas. Komanda vieną dieną gali būti nuostabi, o kitą dieną – baisi. Viskas priklauso nuo Dievo, – filosofiškai kalbėjo C. Ronaldo.

Paklaustas, ko tikisi šiame Europos čempionate, futbolininkas buvo atsargus. „Manau, kad
Portugalija dar parodys savo jėgą – tiek Europos, tiek pasaulio čempionatuose. O Prancūzijoje gali nutikti bet kas, nors mes ir artėjame prie pačios geriausios savo formos“, – konstatavo vienas garsiausių pasaulio sportininkų.

Portugalijos fubtolo rinktinė Europos čempionatą pradės F grupėje, kurioje jos varžovėmis bus Austrijos, Vengrijos ir Islandijos ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)